Berlin Weekend

4 Dagar. Pris fr. 2,995 kr

Germany

Europa

Berlin är ett resmål för alla. I denna stad trängs mode och trender med konstskatter och historiska minnesmärken, men samtidigt ges det också utrymme för sjöar, parker och skogar. Få städer är så speciella och kan förena det gamla med den intressanta nutidshistorien. Berlin har genomgått stora förändringar sedan Berlinmurens fall 1989 och är ett resmål i förändring, väl värt att återvända till!

Dag 1 Hemorten – Berlin

Välkommen ombord för vår första dagsetapp. Efter uppsamling av alla resenärer styr bussen mot Danmark. På danska vägar fortsätter vi söderut mot färjan som transporterar oss över till Tyskland och vår första övernattning. Middag på hotellet.

Dag 2 och 3 Berlin

Under dessa två dagar ska vi upptäcka den underbara staden. Vi erbjuder en omfattande rundtur(ingår ej i resans pris). För Er som väljer att åka med på denna utflykt, visar vår kunniga reseledare Dig gammalt och nytt i den tyska huvudstaden Berlin. I Berlin får vi bl.a se och höra historien om Brandenburger Tor, riksdagshuset med sin stora glaskupol, de helt nybyggda kvarteren runt Potsdamer Platz. Vi åker längs paradgatan Unter den Linden som sträcker sig från Pariser Platz genom Brandenburger Tor och vidare fram till den nyligen restaurerade och ombyggda Alexanderplatz. Här finns även det 207 meter höga TV-tornet, som man kan åka upp i för att njuta av utsikten.

Berlin har flera stora paradgator och en av de mest kända är Kurfürstendamm. Den 3,5 km långa gatan sträcker sig från Gedächtnisirche upp till Halensee. Gedächtniskirche förstördes under kriget och runt de kvarvarande resterna finns en dokumentation över krigsförödelsen. Längs vår väg ser vi även rester av muren bevarade. Så klart kommer det att finnas mycket tid på egen hand. Shopping, konst, kultur och historia. Allt finns runt hörnet i Tysklands mest spännande stad. Berlin är välkänt för ett stort antal muséer. Ett av de mest berömda är Egyptiska muséet med Nefertitibysten. Det finns mer än 30 teatrar, fyra operor och mängder av varietéteatrar och music-hall-underhållning.

Även de shoppingsugna kan här få sina önskningar uppfyllda. De mest exklusiva butikerna ligger mellan Witten – bergplatz och Fasanen strasse. Europa Center är ett stort shoppingcentrum med över 100 butiker och restauranger. Berlin har också ett av världens finaste och mest kända varuhus, KaDeWe, där inte minst matavdelningen med sina restauranger imponerar. Om Berlin säger man ofta att detta är staden som aldrig stänger, och det lär finnas fler barer, diskotek och nattklubbar i Berlin, än i London och Paris tillsammans!

Berlin är en scen som ständig sprudlar av liv! Middagarna ingår inte i denna resa, men utbudet av restauranger och kaféer är enormt och alla smakriktningar kan tillfredsställas. Kring Kurfürstendamm finner man många restauranger, men också kring Unter den Linden. I Berlin behöver man normalt inte beställa bord i förväg och slipsen är oftast inte heller nödvändig. För de som önskar ordnar givetvis reseledaren gemensamma måltider.

Dag 4 Berlin – Hemorten

Efter avslutad frukost på hotellet är det dags för denna resans sista etapp. Nöjda och glada tar vi under kvällen farväl av våra trevliga reskamrater. På återseende!

 

Berliner Bierfestival!

På avresan den 2/8 så gör vi även ett besök på Berliner ölfestival. För 21:e året arrangeras ölfestivalen i Berlin.

340 bryggerier från 87 länder presenterar gemensamt 2400 ölsorter under trevliga former och medryckande musik.


Se våra övriga resor till Tyskland här