Krokusfestival i Husum

4 Dagar. Pris fr. 3,495 kr

Germany

Europa

Upplev den fantastiska krokusblomningen i slottsträdgården i Husum. Här blommar 4 miljoner lila krokusar! I det sevärda slottet är det en trevlig hantverksmarknad. På stadens torg är det blomstermarknad och mer festligheter. Vi hinner också med en utflykt till hamnstaden Flensburg med romprovning på Johanssen.

Dag 1 Hemorten – Tarp

Vi börjar vår resa tidigt på morgonen. Färden går vidare genom Danmark och mot färjan i Rödby som tar oss till Puttgarden. Framåt kvällen är vi framme på vårt trevliga familjehotell Landgasthof Tarp. Vi avrundar dagen med en gemensam middag på hotellet.

Dag 2 Flensburg och Romfabriken

Vi startar dagen med en god hotellfrukost innan vi beger oss mot Flensburg. Staden ligger omedelbart söder om gränsen mot Danmark vid en arm av Östersjön – Flensburger Förde (Flensborg fjord). Vi tar oss till Romfabriken Johanssen. Här får vi en rundvisning och givetvis provsmakning. Efter det egen tid att utforska staden. Flensburg är en livlig hamnstad som med sitt läge har blivit en populär shoppingstad. Det är på Rote Strasse som man hittar gallerior, juvelerare och hantverkare av olika slag. Gemensam middag på hotellet.

Dag 3 Krokusfestival i Husum

Efter en god natts sömn och stärkande frukost beger vi oss till den härliga blomsterfesten i Slottsträdgården på Husum slott. I det sevärda slottet finns också en trevlig hantverksmarknad. Under besöket i Husum ges egen tid för att besöka stadens torg där det är blomstermarknad och mer festligheter, kanske hittar ni något trevligt ställe att äta lunch på eller ta en fika. På kvällen samlas vi i hotellets restaurangen för en god middag i trevligt sällskap.

Dag 4 Tarp – Hemorten

Efter frukost är det dags att lämna vårt hotell för att bege oss hemåt. Vår resa går genom Tyskland och snart är vi framme i Puttgarden där färjan till Rödby väntar. Sista etappen går via Danmark till Helsingborg och snart är vi hemma och kanske börjar planeringen av nästa spännande resa.


Se även våra övriga blomsterresor här