Bornholm

4 Dagar. Pris fr. 4,275 kr

Denmark

Norden

Bornholm är en ö som bjuder på karga, spännande klippkuster, men också milslånga sandstränder. Sköna dagar fyllda med intressanta utflykter runt ön bland fiskelägen, sillrökerier, rundkyrkor och andra sevärdheter. Sommaren är som finast just här bland skogar, ängar och små pittoreska städer. Följ med oss till detta härliga stycke Danmark!

Dag 1 Hemorten – Bornholm

Avresan mot Bornholm startar under morgonen. Givetvis blir det uppehåll för fika/lunch på egen hand. I Ystad går vi ombord på färjan till Rönne. Väl framme checkar vi in på vårt hotell. Efter ankomsten äter vi vår första gemensamma middag.

Dag 2-3 Utflykter på Bornholm

Två härliga utflyktsdagar. I lugnt och behagligt tempo ska vi utforska Bornholm. I öns nordvästra hörn kommer vi till norra Europas största borgruin Hammershus som kan härledas till 1100-talet. Här uppe finner vi också tvillingstäderna Sandvig och Allinge, med vackra gamla hus och fina gatupartier. På norra kusten kommer vi till Gudhjem beläget vid foten av Bokulberget. Denna lilla stad kännetecknas av mycket idyllisk atmosfär med sina smala gränder, souvenirbutiker och fiskebåtar av alla de slag. Här röks äkta ”Bornholmare”! Eftersom rökt sill är något av en nationalrätt här. Vi ser någon av de fina rundkyrkorna och vi kommer till Alminingen, Danmarks tredje största skog, och som även lär vara den finaste. Vid Dueodde, eller någon annan plats på södra kusten, upplever vi de fantastiska vita sandstränderna. Glöm inte badkläder om Du vill ta Dig ett dopp! Middag på kvällarna på hotellet, som ligger nära havet strax utanför Rönne.

Dag 4 Bornholm – Hemorten

Efter frukosten lämnar vi vårt hotell. Idag är det dags att ta färjan över till Ystad igen. Från Ystad fortsätter vår resa norrut mot våra hemtrakter.


Se våra övriga resor till Danmark här