Cannes och Franska Rivieran

5 Dagar. Pris fr. 7,375 kr

France

Flygresor

Franska Rivieran är så mycket mer än bara överdådig lyx, låt oss visa dig det! På denna resa bor vi i Cannes på den Franska Rivieran. En stad som bjuder på en kombination av lyx, glamour, härliga bad och charmig småstad.

Dag 1 Göteborg – Nice

Vi lämnar Landvetter och Göteborg bakom oss och flyger tryggt ner till Nice där vår transferbuss väntar på oss. Den tar oss till Cannes där vi ska bo våra 4 nätter. På vägen stannar vi till i Antibes, där vi tar en liten promenad genom den mysiga stadskärnan och äter lunch på egen hand. Vi avslutar dagen med en gemensam middag på hotellet.

Dag 2 Utflykt Cannes, St Raphael och Frejus (Heldag)

Idag står en heldagsutflykt på schemat. Vi startar med att få en guidad rundtur i vårt Cannes. Cannes är välkänd för sin filmfestival som äger rum varje år och lockar dit hela världens kändiselit samt sin vackra palmkantade strandpromenad La Croisette. Bussen rullar sedan vidare mot nästa kuststad St Raphael. Vår guide visar oss även här de intressanta och fina platser som finns. Vi passar även på att äta vår lunch på egen hand. Vi stannar till sist i Frejus och får här en fin och god vinprovning av deras roséviner på Close des Roses innan vi återvänder till Cannes och vårt hotell. Vi äter vår middag på egen hand denna kväll.

Dag 3 Utflykt Nice och Monaco (Heldag)

Vår guide möter idag upp oss och tar oss med till Nice och Monaco. Vi börjar med att besöka Nice, även kallad Rivierans drottning. Nice är franska Rivierans största stad vackert beläget med höga alper i norr och Medelhavet i söder. Här kan vi ströva längs Promenade des Anglais, doppa tårna i Medelhavet från klapperstensstranden eller bara njuta av alla de uteserveringarna som finns. Vi tar oss sedan vidare till Monaco, guidad rundtur med lokalguide. Här finns sevärdheter som furstepalatset och St. Nicholas katedralen och det världsberömda kasinot i Monte Carlo. Middag på egen hand.

Dag 4 Ledig dag

Idag bestämmer vi helt själva vart och hur vi vill tillbringa dagen. Vårt hotell ligger perfekt med endast ca 150 m till strandpromenaden och sandstranden. Om vädret tillåter kan vi njuta av dagen i en solstol på stranden eller poolen och låta sensommarens solstrålar värma oss. För den som vill fortsätta upptäcka finns vår reseledare tillgänglig för att tipsa oss om andra utflykter som inte finns med i ordinarie program. Vi äter även denna kväll middag på egen hand.

Dag 5 Nice- Göteborg

Efter 3 fantastiska dagar på plats packar vi nu våra väskor och beger oss hem till Sverige och våra hemorter igen.


Se våra övriga resor till Frankrike här