Diano Marina i Ligurien på italienska Rivieran

8 Dagar. Pris fr. 10,495 kr

Italy

Flygresor

På denna resa upptäcker vi det italienska landskapet Ligurien vid Medelhavet. Ligurien sträcker sig i en båge från franska gränsen via Genua till La Spezia och kusten här kallas ofta för italienska Rivieran. Vi gör bl.a utflykter till Monaco, San Remo och Ventimigla och har även tid för att koppla av i Diano Marina.  Vi bor på fina Hotel Villa Igea som ligger bara ca 100 meter från stranden.

Dag 1 Göteborg – Köpenhamn – Nice

Vi lämnar Landvetter och Göteborg bakom oss och flyger via Köpenhamn till Nice. Här väntar vår transferbuss på oss som tar oss tryggt och säkert till vårt hotell i Diano Marina. Vi avslutar dagen med gemensam middag på hotellet.

Dag 2 Monaco

Idag upptäcker vi vackra Monaco. Bussturen går längs kusten till furstendömet Monaco där vi får en guidad rundtur med lokalguide. Här finns sevärdheter som furstepalatset och St. Nicholas katedralen och det är ett måste att besöka det världsberömda kasinot i Monte Carlo, vare sig vi själva spelar eller inte. Middag på hotellet

Dag 3 Toirano och Castelvecchio di Rocca Barbena

Efter frukost lämnar vi hotellet för att upptäcka grottorna i den lilla byn Toirano. Grottorna är mer än 150 stycken. Efter vår upptäcksfärd i grottorna styr vi mot den lilla bergsbyn Castelvecchio di Rocca Barbena som har kvar sin medeltida karaktär och ligger omgiven av olivlundar. Byn har bl.a fått utmärkelsen ”En av Italiens vackraste byar”. Här passar vi på att besöka vingård för vinprovning och det finns även tillfälle att provsmaka olivolja.

Dag 4 Avkoppling i Diano Marina

Idag bestämmer vi helt själva vart och hur vi tillbringar dagen. Centrumet är litet men livligt, det finns bra affärer, trevliga restauranger och barer. Promenera på den härliga strandpromenaden, bada eller varför inte göra en utflykt på egen hand. Middag på hotellet.

Dag 5 San Remo

Idag gör vi ett besök i staden San Remo, välkänd för oss nordbor utifrån Evert Taubes visor där han sjunger om ”San Remo”. Staden som ligger längs den italienska Blomsterrivieran har ett överdåd av blommor. Alfred Nobel var bosatt här en tid och staden skänker fortfarande magnifika blomsterarrangemang till Nobelfesten. Vi gör ett besök i Villa Nobel som idag är ett museum. Middag på hotellet.

Dag 6 Ventimigla och Dolceaqua

Frukost på hotellet. Vi tar oss idag till Ventimigla, knappt en mil från franska gränsen och besöker den stora fredagsmarknaden som lockar både fransmän och italienare i jakten på fynd. Här hittar vi allt från husgeråd och parmesanost till handväskor och skor. Efter lunch beger vi oss norrut och upp i bergstrakterna till medeltidsbyn Dolceaqua. Här besöker vi en lokal vinproducent och provsmakar rödvinet Rossese di Dolceaqua tillsammans med godsaker från trakten. Middag på hotellet.

Dag 7 Avkoppling i Diano Marina

Efter en välsmakande frukost spenderar du denna dag som du själv vill. Passa på att ta en skön dag på stranden eller utforska det du inte hann med tidigare i veckan. Middag på hotellet.

Dag 8 Nice – Köpenhamn – Landvetter

Efter många härliga och innehållsrika dagar är vi nu redo att bege oss mot Sverige och våra hemorter igen. Vår transferbuss hämtar oss vid hotellet och kör oss tryggt till flygplatsen.


Se våra övriga resor till Italien här