Falkängen och Rörstrand

1 Dagar. Pris fr. 795 kr

Sweden

1-Dagarsresor

En härlig 1-dagsresa till natursköna Kinnekulle med ett besök i Falkängens Hantverksby samt en tur till Rörstrand Museum.

Falkängens hanterksby består av små butiker i en grönskande, genuin och vacker miljö där 80-100 hantverkare och konsthantverkare från hela landet samsas och visar upp sina alster. Här finns det mesta i hantverksväg; ull, vävt, glas, målat, silver, keramik, trä, tråd, smide, textil m.m. I hantverksbyn finns även en liten kaffestuga där du kan inta ditt förmiddagskaffe medan du insuper det rofyllda atmosfären.

När vi strosat färdigt bland alla fina verk så följer vi den slingrande vägen upp på Kinnekulles platå för att äta en god lunch på Kinnekullegården med milsvid utsikt över omgivningarna.  Efter lunch fortsätter färden genom idylliska Medelplana och förbi Blomberg. Vänern skymtar till flera gånger längs vägen.

Vi stannar i Lidköping för en guidad visning av Rörstrand porslinsmuseum. Här dricker vi också eftermiddagskaffe och avnjuter en Läckökringla. Den som önskar har tid att besöka Iittalas outlet eller kanske handla med sig något gott ifrån Delicatos butik innan hemfärd.

 


Se även våra övriga 1-dagsresor här