Från Glaciär till Palmer med Bernina Express

9 Dagar. Pris fr. 8,795 kr

Austria Switzerland Italy

 


Europa

Följ med på denna Alpresa som går genom Österrike, Schweiz och Italien. En av resans höjdpunkter är en dag ombord på Glaciärtåget Bernina Express där vi åker från Glaciärerna i Österrike till palmerna i Tirano. Alpsjöar, frukt- och vinodlingar och ölprovning för att bara nämna några andra upplevelser vi har framför oss under denna innehållsrika resa.

Dag 1 Hemorten – Hannover

Välkomna ombord på vår första dagsetapp. Efter uppsamling av alla resenärer färdas vi söderut genom Danmark. Milen försvinner snabbt på motorvägen och snart når vi Tyskland. På kvällen blir det övernattning och middag på vårt hotell utanför Hannover.

Dag 2 Hannover – Feldkirch

Efter en god hotellfrukost tar vi plats i bussen. Vi passerar förbi flera tyska städer och vår reseledare berättar intressanta historier om de platser som vi kör förbi. Framåt eftermiddagen passerar vi gränsen till Österrike och snart kan vi skymta Bodensjön. Dagens mål är den vackra gamla staden Feldkirch. Vi övernattar på charmiga och gemytliga Central Hotel Löwen i lilla Nofels en bit utanför staden. Här blir vi väl omhändertagna och österrikisk middag väntar på oss under kvällen.

Dag 3 Feldkirch, ölsmakning och bryggeribesök

Efter en riklig och välsmakande frukost på Central Hotel Löwen är det dags att titta närmare på staden Feldkirch med sin gamla medeltida stadskärna. Vi gör en gemensam promenad och får bland annat höra på historier om staden, slottet Schattenberg och de stora kyrkorna. Under eftermiddagen kör vi till staden Dornbirn och till en av Österrikes mer kända öltillverkare där man har bryggt öl sedan 1834. Under en rundvisning får vi en genomgång av tillverkningsprocessen och givetvis provsmakar vi det välsmakande slutresultatet. Under kvällen blir vi serverade middag på hotellet.

Dag 4 Feldkirch – Bernina Express – Ora

Under morgonen checkar vi ut från vårt hotell i Feldkirch och beger oss söderut till Schweiz och Chur. Här stiger vi på det mycket berömda Glaciärtåget Bernina Express. Vår färd går över mäktiga glaciärer innan den avslutas bland palmer i Tirano som ligger i Italien. Sittande i en panoramavagn njuter vi av fantastiska vyer. En oförglömlig upplevelse som också är en av resans höjdpunkter. Bussen hämtar oss i Tirano och därefter går resan vidare genom vackra landskap och de kända italienska alperna. Dagen slutmål är kända regionen Sydtyrolen som ligger i norra Italien. Framåt kvällen ankommer vi till vårt trevliga hotell i Ora där vi nu ska spendera 3 nätter och andas den italienska alpatmosfären. På kvällen serveras middag på vårt hotell. Välkomna till Italien!

Dag 5 Dolomiterna

Dagen spenderar vi i vackra Sydtyrolen. Här imponeras vi av den enastående naturen där enorma frukt- och vinodlingar, slott, borgar, dalar och raviner är återkommande inslag. I Sydtyrolen ligger de italienska Alperna, Dolomiterna, som är med på Unescos världsnaturarv och idag ska vi se närmare på dem. Vi gör en bergstur till Dolomiterna längs Storadolomitvägen och kabinbana vilken natur! Mäktig natur är ordet så glöm inte kameran! Vi åker tillbaka till vårt hotell för middag.

Dag 6 Lago di Caldaro och vinprovning

I Sydtyrolen blandas den italienska och den österrikiska kulturen. Här talas både italienska och tyska och alla platser har ett namn på vardera språk. Denna blandning ger området en unik charm. I Sydtyrolen finns det många vackra små alpsjöar och i närheten av vår by Ora ligger den vackra sjön som på italienska heter Lago di Caldaro eller på tyska Kalterer See. Denna sjö sägs vara den varmaste av alla sjöar i alpområdet. Hit åker vi för att beundra den vackra naturen med de höga bergen och sjöns blå färg. Men vi passar också på att besöka någon av de små byarna som ligger i närheten och då även dess marknad.

Här hittar man allt från goda äppeljuicer, vin, frukt, grönt, ost, bacon, skinka etc. Ett härligt sätt att lära känna lokala produkter, här finns något för varje smak och ett bra tillfälle att köpa med sig goda italienska delikatesser. Även i Sydtyrolen produceras goda italienska viner och just i dalen vid sjön Lago di Caldaro råder ett mikroklimat som lämpar sig perfekt för vinodling. Vi åker längs vinvägen i Sydtyrolen och under eftermiddagen besöker vi en italiensk vinbonde där vi får en rundvandring och därefter får provsmaka de goda vinerna. Underbar dag i underbart vacker och uppfriskande natur! På vårt hotell väntar en gemensam middag.

Dag 7 Ora – Fulda

Idag lämnar vi Italien och åker över det storslagna Brennerpasset mot Österrike och därefter vidare mot Tyskland. I kväll övernattar vi på ett hotell i Fulda där vi också äter middag.

 

Dag 8 Fulda – Lübeck

Efter frukost tar vi plats i bussen igen och tillsammans med vår duktiga chaufför och kunniga reseledare samt så klart trevliga reskamrater rullar milen på snabbt. Tidig kväll beräknas vi komma fram till vårt hotell för middag och övernattning.

Dag 9 Lübeck – Hemorten

Resans sista dag väntar. Med ett glatt humör och många trevliga resminnen är stämningen på topp i bussen. Under kvällen ankommer vi till hemorten där vi tar farväl av det glada gänget i bussen. Tack för denna resan!