Gdansk julmarknad

4 Dagar. Pris fr. 3,675 kr

Poland

Julresor

Traditionella julmarknader finns i många polska storstäder och en av de mest populära äger rum i bl.a. Gdansk. Precis som i Tyskland bjuds det på varmt vin, underhållning, shopping och nationella specialiteter.

Dag 1 Hemorten- Karlskrona

Vi börjar vår resa med uppsamling på respektive hemorter och fortsätter sedan söderut mot Karlskrona. Framåt kvällen kommer vi fram till Stena Lines färjeterminal. Här går vi ombord på fartyget som tar oss under natten till Gdynia. Fartyget avgår kl. 19.00. Vi installerar oss i våra hytter och därefter äter vi julbuffé tillsammans.

Dag 2 Gdynia- Gdansk

En tidig men härlig frukostbuffé ombord stärker oss inför dagen i Gdansk. Vid 07.00 kommer vi fram till Gdynia. Vi lämnar fartyget och sätter oss bekvämt i vår buss som kör oss till Gdansk. När vi kommer fram väntar en svensktalande lokalguide på oss. Efter den guidad turen är det sedan dags att utforska staden och dess julmarknad på egen hand.

Gdansks julmarknad är en av Polens mest populära – hit kommer flera hundra tusen besökare varje år. Festligheterna äger rum mitt bland de magnifika 1600-tals byggnaderna och de praktfulla kyrkorna i Gamla stan på huvudstråket Rynek Glowny. Mellan den 1-23/12 bjuder mer än hundra utställare upp till julstämning och här kan vi hitta presenter till dina nära och kära, och juldekorationer, traditionella och handgjorda trädekorationer, dukar, souvenirer från Gdansk, smycken, lädervaror, tofflor i höglandsstil, böcker, reproduktioner av målningar samt naturligtvis russin och kryddor. Du kommer också att få njuta av glögg, mjöd, regionala tinkturer, juldumplings, ost direkt från Österrike, litauiska gourmetspecialiteter, varma munkar och doftande pepparkakshjärtan. Incheckning på vårt hotell och gemensam middag väntar på kvällen.

Dag 3 Gdansk – Gdynia

Frukost på hotellet. Dagen är sedan fri att spendera på egen hand innan det är dags att sätta sig på bussen igen och åka mot Gdynia. Fartyget avgår kl. 21.00. Gemensam middag på kvällen.

Dag 4 Karlskrona-Hemorten

Frukostbuffé äter vi ombord innan vi kommer fram till Karlskrona, vid ca 09.00. Nu återstår bara hemresan.