Gotland

5 Dagar. Pris fr. 4,495 kr

Sweden

Sverige

Välkommen med oss till solens och ruinernas ö! Gotland är en annorlunda del av vårt land som tack vare det intressanta landskapet med kalkstensformationer, raukar och en rik flora bjuder på mycket sevärdheter. Visbys mysiga gränder med slingrande rosor som klättrar längs med husväggarna, den slösande solen och medeltida charmen får oss att aldrig vilja lämna staden. En semester på Gotland och Visby blir ett minne för livet!

Dag 1 Hemorten – Visby

Vi lämnar hemorten för vidare färd mot Oskarshamn. Vi gör stopp på vägen för att sträcka på benen och köpa lite fika/lunch. Väl framme i Oskarshamn kliver vi ombord på färjan som tar oss över till Visby. Överfarten tar ca 3 timmar. Ankomsttiden till hotellet varierar beroende på färjetiderna. Vi checkar in på Scandic Visby som ligger vackert nära Visbys hamn. Beroende på vilken färja vi åker med (varierar de olika datumen) så äter vi middag tillsammans antingen vid ankomst alternativt på kvällen vår andra dag.

Vårt hotell, Scandic Visby, består av flera byggnader och rummen är inredda i gotländsk stil. På hotellområdet finns flera pooler, gym och relaxavdelning som ingår i priset. SPA-behandlingar mot tillägg.

Dag 2 Stadsrundtur – Lummelundagrottorna

Frukost på hotellet innan det är dags att följa med vår guide på en stadsrundtur. Vi får höra om Visbys historia. Här hittar vi bl.a. Almedalen och stadsmuren som omger hela det medeltida Visby, som är full av historia, liksom de äldre delarna av staden som bland annat bjuder på de pittoreska gränderna. Du hittar även Botaniska trädgården som klassats som en av de vackraste i Sverige. Visby domkyrka är den enda av de medeltida kyrkor i Visby som fortfarande är i bruk. På eftermiddagen erbjuder vi en utflykt till Lummelundagrottorna. En guide möter oss och vi får se och höra hur de imponerade droppstenarna bildats och den spännande berättelsen om grottans upptäckt. (OBS: På Lummelunda är det många trappor och lite backigt)

Dag 3 Norra Gotland och Fårö (Heldag)

Frukost på hotellet innan vi kliver på bussen med vår guide för dagens äventyr. Norra Gotland lockar med sin säregna natur och sina vackra stenstränder. Vi besöker Fårö, som i alla tider fascinerat sina besökare med sitt speciella ljus, sin karga natur och säregna landskap. Vi åker på slingriga vägar genom naturreservat och raukområden. Vi stannar till på Fårögården där vi äter en lunch tillsammans. Vi hinner även med att doppa tårna i havet innan det är dags att åka tillbaka till ”storön”. På eftermiddagen står ett besök på Bungemuseet på programmet. Där ser vi gotländska gårdar från 16-, 17- och 1800-talen. Här finns även bildstenar, skeppssättningar och väderkvarnar. Därefter blir det återfärd mot Visby.

Dag 4 Södra Gotland– Hoburgen (Heldag)

Frukost på hotellet. Södra Gotland kallas Sudret och är något varje besökare skall unna sig att uppleva. Här samsas frodiga åkrar, vindpinade stränder, karga hedar och tät skog. På vägen söderut passerar vi charmiga fiskelägen och åker längs Ekstakusten, där Waldemar Atterdag enligt sägnen landsteg med sina härar då han intog Gotland 1361. Härifrån har man en underbar vy över de båda Karlsöarna. Vi följer den vackra Kettelviksvägen utmed havet och når snart öns sydspets och rauken Hoburgsgubben. Dagens lunch intar de som önskar på trevliga Majstregården. En utflykt till sudret är inte komplett utan ett besök vid en av de gamla gotländska bondgårdarna och vi besöker därför Bottarvegården.

Dag 5 Visby – Hemorten

Frukost på hotellet. Härliga dagar går fort och det är dags att säga adjö till vackra Gotland och Visby för att åka hem igen. Hemresan sker under sen eftermiddag, vilket innebär att vi är på våra hemorter efter midnatt.

OBS! Turordningen på utflykterna kan variera. Entréavgifter under våra utflyktsdagar ingår ej i priset. Entréavgifter och lunch på utflyktsdagarna föranmäls hos oss på kontoret och betalas (200:-/person och utflykt) hos vår reseledare på plats (endast kontant betalning).

 


Se även våra övriga Sverigeresor här