Hälsingland

4 Dagar. Pris fr. 3995 kr

Sweden

Sverige

Dra åt Hälsingland med oss! Här utforskar vi träslottens härliga landskap. I Järvsö får vi uppleva Hälsingegårdar, Järvsö kyrka, Lillbabs Cáffär och mycket mer. Vi besöker även Växbo Lin i Bollnäs och Sveriges vackraste park – Wij-trädgårdar i Ockelbo.

Dag 1 Hemorten – Järvsö 

Vi lämnar våra hemorter och startar vår resa mot Lillbabs hemtrakter. Det blir stopp på vägen för att köpa fika/lunch. På kvällen kommer vi till vårt hotell i Bollnäs där middag och sköna sängar väntar på oss.

Dag 2 Järvsö 

Frukost på hotellet innan avfärd mot Järvsö där en heldag med lokalguide väntar. Vi inleder med ett besök i Lill-Babs Caffären för att se utställningen om Barbro ”Lill-Babs” Svenssons fantastiska sångkarriär med klänningar, klippböcker, skor mm. Vi får veta mer om Järvsö utveckling som turistort, besöka bergscykelpark, Järvsö zoo mm. Ett givet stopp är Järvsö kyrka som är Sveriges största landsortskyrka. Vi stannar även till vid världsarvsgården Kristoffers i Stene är nominerad som världsarv i projektet Hälsingegårdar. Dagen avrundas med en guidad tur på Stenegård där vi även får eftermiddagsfika. Efter en mycket intressant dag är det dags att åka tillbaka till vårt hotell. Middag på hotellet.

Dag 3 Järvsö – Gävle

Denna dag tar vi oss till Växbo lin som är Norra Europas enda linspinneri med eget linneväveri. Här får vi en guidad visning och kan sedan på egen hand utforska Trolldalen med de bäst bevarade linberedningsverken från 1800-talet samt Växbo kvarn med tillhörande smedja, hantverks- och designbutik, keramikverkstad och stenugnsbageri. Efter detta intressanta besök fortsätter vi till Prins Daniels hemstad Ockelbo där vi besöker Wij-trädgårdar. Vi inleder med en god lunch innan vi får en guidad visning i den fantastiska trädgården. Här varvas odling och mat med konst och hantverk. Framåt kvällen kommer vi fram till vårt hotell i Gävle. Middag på kvällen.

Dag 4 Gävle – Hemorten

Efter frukost lämnar vi Gävle och åker mot Falun och Sundborn. Vi får en intressant historia berättad för oss om Karin och Carl Larsson berömda hem. Efter detta besök går färden vidare mot Falun där vi tillbringar lite tid och äter lunch på egen hand innan färden fortsätter hemåt. Framåt kvällen är vi åter i våra hemtrakter.

 


Se även våra övriga Sverigeresor här