Helsingborg med Fredriksdalsteatern

2 Dagar. Pris fr. 2,195 kr

Sweden

Sverige / Teater/Show

Välkommen till vår succéresa till Helsingborg. Eva Rydberg med kollegor utlovar ett gott skratt i minuten!

Dag 1 Hemorten – Helsingborg

Efter upphämtning åker vi söderut mot Helsingborg. Väl framme så checkar vi in på vårt centralt belägna hotell. Sedan fortsätter vi till Fredriksdals friluftsmuseum där en guide möter upp och visar oss runt. Vi äter kvällens middag i den ljusa ”Poppepaviljongen”. Därefter är det dags för goda skratt för nu börjar musikalkomedin Fars lilla tös.

En rad oväntade besök hos familjen Palm i Helsingborg skapar oreda i Eva Rydbergs 25:e uppsättning som teaterchef med nybearbetningen av den gamla klassikern Fars lilla tös. Vi förflyttar oss nu till familjen Palms villaträdgård 1926 och tittar in genom lövverket. Där sitter professorskan Emilie Palm (Mia Poppe) och väntar på sin älskade make Waldemar. Hon är förväntansfull. Idag ska de fira sin ettåriga bröllopsdag. Matematikprofessorn Waldemar Palm (Anders ”Ankan” Johansson) är minst sagt tankspridd och har totalt glömt bort att uppmärksamma den här dagen. Till och med det faktum att han har semester har fallit honom ur minnet. Men så snart han dyker upp blir han vänligen påmind av sin hustru. ”Min egen lille professor, den här dagen ska vi bara ha för oss själva.” Men det blir inte alltid som tänkt sig..

Den som inte tidigare har upplevt friluftsteater har något väldigt speciellt att vänta. Den genuina farsens alla dråpliga kännetecken radar upp sig och det är bäddat för sommarens största skrattscenario.

 

Dag 2 Helsingborg – Hemorten

Efter frukosten besöker vi Ramlösa Lakritsfabrik, här får vi lära oss om lakritsens historia, hur den växer sedan får vi givetvis utforska Lakristsfabrikens produkter, provsmaka några läckerheter och handla med oss godsaker hem. Efter detta finns fri tid att ta ett dopp i havet, äta lunch eller bara flanera på stan.

 


Se även våra övriga teaterresor här