Hildesheim

4 Dagar. Pris fr. 3,895 kr

Germany

Europa

Denna fina stad sägs ha Tysklands vackraste torg och korsvirkeshus. Hildesheims gamla stadsdel är en fröjd för ögat och måste besökas. Under denna resa får vi prova Tysklands stolthet – den vita sparrisen, även kallad Tysklands vita guld. Vi får även besöka staden Celle som anses vara en av landets mest romantiska städer.

Dag 1 Hemorten – Hildesheim

Välkommen ombord för vår första dagsetapp. Efter uppsamling av alla resenärer styr bussen mot Danmark. På danska vägar fortsätter vi söderut mot färjan som transporterar oss över till Tyskland och vårt hotell i Hildesheim där en middag avslutar vår resdag.

Dag 2 Sparrisgård och Celle

Efter frukost åker vi till en sparrisgård, där vi besöker en sparrisodlare. Här kommer vi att få ta del av hur denna primör odlas, skördas och tas om hand. Vi avslutar besöket med att avnjuta en härlig sparrislunch tillsammans. Vi åker därefter till Celle för att få en stadsrundtur av vår reseledare. Här kommer vi även att få tid att själva strosa omkring i staden. Självklart hjälper vår reseledare till och ger vägledning och tips om vi behöver. Kvällen är fri och spenderas i Hildesheim.

Dag 3 Hildesheim

God frukost på hotellet och sedan är vi beredda att ge oss ut i vår stad och se vad denna har att erbjuda. Vår reseledare inleder dagen med att visa oss runt och avslutar denna rundtur med en vinprovning. Här får vi provsmaka flera olika viner, likörer och grappa, dessa går även att beställa från butiken. Efter vinprovningen äter vi lunch på egen hand i staden och har sedan eftermiddagen fri att utforska Hildesheim. Gemensam middag på hotellet.

Dag 4 Hildesheim – Hemorten

Frukost på hotellet sedan bär det hemåt mot Sverige och våra hemorter igen.


Se våra övriga resor till Tyskland