Höga Kusten med Inlandsbanan

5 Dagar. Pris fr. 5275 kr

Sweden

Sverige

 

Konstkusten, Upplevelsekusten, Surströmmingskusten, Kulturkusten, Trivselkusten, Äventyrskusten… Kärt barn har många namn. Välkommen på vår resa till Höga Kusten där naturen är så vacker att området är välkänt långt utanför Sveriges gränser. Höga Kusten är nämligen upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Denna naturresa, med bl. a. lite Hälsingland och en tur på Inlandsbanan, blir en komplett upplevelseresa!

Dag 1 Hemorten – Mora

Resan börjar på morgonen och går mot Kristinehamn och Filipstad. Landskapet välkomnar oss med sina otroligt charmiga vyer. Vi stannar för eventuell lunch på egen hand i Vansbro och fortsätter sedan till Mora. Väl framme gör vi en avstickare till byn Nusnäs som är berömd för sin dalahäststillverkning. För de som önskar finns det också möjlighet att flanera på egen hand. Dagen avslutas med gemensam middag på vårt centralt belägna hotell i Mora.

Dag 2 Mora – Inlandsbanan – Östersund

Frukost på hotellet och sedan en härlig förmiddag i Mora. Mora har mycket att erbjuda och är ett erkänt turistcentrum. På vår väg till Sveg och vår stundande tågresa stannar vi vid Fågelsjö Gammelgård där vi får en guidad tur och eftermiddagsfika. Under kvällen går vi ombord på Inlandsbanan. En tur på Inlandsbanan är en upplevelse för sig. Vi gör ett stopp i Åsarna och äter middag. Väl framme i Östersund åker vi till vårt hotell. Sen ankomst.

Dag 3 Östersund – Härnösand

Dagens färd startar vackert utmed Indalsälven till Thailändska paviljongen och Vildhussens Döda fallet. Det är två av Jämtlands mest välbesökta turistmål och de står naturligtvis på programmet. Vi åker över Ångermanälven på gamla, fina Sandöbron för att komma ut på Höga Kusten-området. Eftermiddagen avrundas med besöket vid Höga Kusten-bron, en av världens längsta hängbroar. Vi åker över bron till Härnösand för middag och logi.

Dag 4 Härnösand – Bollnäs

Idag besöker vi Järvsö med landets största landsortskyrka. Men först stannar vi till vid Stenegård där man kan strosa omkring och göra besök hos de olika hantverkarna eller titta på trädgården. I Järvsö äter vi dagens lunch som är gemensam och inräknad i resans pris. Eftermiddagen tillbringar vi på Karlsgården. Vi får en guidad visning och som avslutning njuter vi av eftermiddagskaffe. Fram emot kvällen kommer vi till hotellet i Bollnäs där god middag och sköna sängar väntar på oss.

Dag 5 Bollnäs – Hemorten

Sista dagen på en fantastisk resa. Under vår hemfärd kommer vi naturligtvis att stanna för lunch och fika på egen hand, så småningom är vi åter i våra hemtrakter.

 


Se även våra övriga Sverigeresor här