Holland – Blomstertåget

6 Dagar. Pris fr. 6,250 kr

Netherlands

Europa

De flesta av oss förknippar Holland med blommor och tulpaner i synnerhet. Här är våren som vackrast för alla blomsterälskare, därför besöker vi naturligtvis landets största blomsterauktion i Aalsmeer och den välkända blomsterparken Keukenhof. Hollands mest kända blomsterparad utgör även i år den största attraktionen. Landet har samtidigt mycket annat intressant att bjuda på. Upplev dess charmiga karaktär med alla väderkvarnar, prydliga små byar och framför allt Amsterdam med de smala gatorna och det omringande nätet av kanaler.

Dag 1 Hemorten – Hamburg

Välkommen ombord för vår första dagsetapp. Efter uppsamling av alla härliga resenärer styr bussen mot Danmark. På danska vägar fortsätter vi söderut mot färjan som transporterar oss över till Tyskland och vår första övernattning. Middag på hotellet.

Dag 2 Hamburg – Breukelen/Utrecht

Tysk frukost och fortsatt resa genom norra Tyskland. Vi passerar Bremen och kommer så småningom till den holländska gränsen. Snart börjar vi se det typiska holländska landskapet med kanaler, väderkvarnar och annat som man förknippar med Holland. Vi passerar Groningen och kommer till den mäktiga 3 mil långa Nordsjövallen, med havet på ena sidan och ”insjön” Ijsselmeer på den andra. Därefter tar vi sikte på Zaanse Schans- ett bebott friluftsmuseum norr om Amsterdam. Här kan man titta på träskotillverkning, besöka en ost- och mejeribondgård samt uppleva livet som det var i Holland på 16- och 1700-talen. Efter detta besök är det dags för dagens sista bussetapp, målet är vårt hotell i Breukelen/Utrecht där middag och sängar väntar på oss.

Dag 3 och 4 Utflykter

Frukost på hotellet och så bär det av igen. Under vår vistelse i Holland gör vi ett besök i Europas välkända vårträdgård – Keukenhof som är en riktig fest för ögat. Slingrande stigar, porlande bäckar, fridfulla dammar och ett hav av blommor… Utöver all blomsterprakt utomhus finns det bl. a. inomhusutställningar, en kornkvarn och flera tematrädgårdar. Dessa trädgårdar är tänkta att inspirera besökarna till projekt i den egna trädgården. Varje trädgård har en helt egen karaktär och design. För er som avreser 18/4 kommer vi att besöka världens största blomsterauktion – FloraHolland i Aalsmeer. Ni som istället avreser 19/4 får se den berömda Panorama Mesdag i Haag. Vi kommer även att besöka världens största blomsterauktion – FloraHolland i Aalsmeer. Som varje år finns det även möjlighet att se det stora berömda blomstertåget (äger rum 21/4). Från Noordwijk till Haarlem rör sig paraden under en hel dag med den ena vagnen mer fantastiskt smyckad än den andra. Vid starten i Nordwijk kan vi beskåda dessa blomsterkonstverk innan paraden sakta rör sig mot Haarlem. Kanske får Du inspiration och idéer till den egna trädgården? Eftermiddagen ägnas åt Amsterdam, där vi bl.a. tar en båttur på stadens kanaler. Dagarna avslutas med gemensamma middagar på vårt hotell.

Dag 5 Breukelen/Utrecht – Lübeck

Vi lämnar Holland för denna gång och färdas österut in i Tyskland, förbi Bremen till Lübeck. Fram emot kvällen är vi framme och inkvarterar på vårt hotell. Gemensam middag på hotellet.

Dag 6 Lübeck – Hemorten

Efter avslutad frukost på hotellet är det dags för denna resans sista etapp. Nöjda och glada tar vi under kvällen farväl av våra trevliga reskamrater. På återseende!

 


Se även våra andra blomsterresor här