Istrien- Kroatiens pärla

10 Dagar. Pris fr. 8,995 kr

Croatia

Europa

Den trevliga orten Umag på Istrien är en idealisk plats för såväl lata som äventyrsfyllda dagar. Istrien är verkligen ett resmål som man lätt kan förälska sig i. Halvön intog härom året en hedrande andra plats på Lonely Planets lista över ”Bästa resmål”. Istrien kallas ibland också för ”Nya Toscana” med sina fina viner, imponerande historia och kultur kryddat med en storslagen natur!

Dag 1 Hemorten – Hannover

Väl ombord på vår bekväma buss lär vi känna våra nya medresenärer. Vi rullar genom Danmark och Tyskland och snart når vi vårt bekväma övernattningshotell där middag och sängar väntar!

Dag 2 Hannover – Övernattning Salzburgområdet

Efter en god och stärkande tysk frukost fortsätter resan. Framåt kvällen rullar vi in i södra Tyskland där vi checkar in på vårt hotell där middagen snart är serverad.

Dag 3 Övernattning Salzburgområdet – Underbart sköna Umag

Efter frukost sätter vi oss tillrätta för sista sträckan ner till Kroatien och Umag. Vi passerar sagolika Salzburg där vi gör ett litet stopp. Under dagen rullar vi in i Kroatien och kan njuta av underbara vyer över Istrien med sin vackra natur, hisnande höga berg, turkosblått vatten och gröna pinjeskogar. Tidig kväll når vi Umag. När vi checkat in på vårt trevliga hotell är det bara att koppla av och njuta. På kvällen är det dags för en god middag tillsammans med våra nya vänner.

Dag 4 Utflykt till Rovinj – den förtrollande staden

Efter en stärkande frukost börjar vi våra äventyr på Istrien. Vi åker till Kroatiens vackraste medeltidsstad Rovinj. Rovinj som en gång i tiden jämfördes med St. Tropez är ljuvligt charmig med slingriga, smala gränder, små torg och hus i barock- och renässansstil. Längst ut på udden tornar kyrkan St. Euphemia upp sig med sitt 60 m höga klocktorn. Rovinj var ursprungligen en ö där romarna byggde en hamnstad. Spåren av romersk och italiensk arkitektur och kultur är många. Vi avslutar dagen med ett besök och vinprovning i en mycket omtalad vinkällare. På kvällen träffas vi i hotellets restaurang för att äta tillsammans.

Dag 5 Utflykt till Postonja

Idag byter vi Kroatien mot Slovenien och besöker Europas mest kända och sevärda kalkstensgrottor. Med ett eldrivet tåg tar vi oss runt i de 22 km långa gångarna. I de vackraste delarna tar vi oss fram till fots! Vi lär oss allt om stalagmiter och stalaktiter under vårt besök i grottan. En upplevelse utöver det vanliga. Framåt kvällen igen samlas vi igen för lite mat och dryck.

Dag 6 Umag– ledig dag

Denna dag kan vi njuta av Umag på egen hand. Hotellet ligger 1 minuts promenad från stranden och 1 km från centrala Umag. Ta en promenad ut med vattnet på strandpromenaden! På kvällen samlas vi igen för gemensam middag på vårt hotell.

Dag 7 Utflyktsdag – Shopping i Pula

Idag går bussen till Pula, huvudorten på Istrien. Den romerska amfiteatern är den största av Pulas sevärdheter. Den kroatiska versionen av Colosseum är absolut ett måste att se när man befinner sig här, men det finns fler spår av romarna som man bör spana in, bland annat Augustus tempel. Pula erbjuder också trevlig och bra shopping. Samtidigt som man kan få en känsla av en gammal, medeltida stad med kullerstensbelagda gator och trånga gränder, har Pula ett helt annat ansikte. Pula är nämligen en i allra högsta grad modern storstad, om än i ett mer behändigt format än andra urbana storstadsområden som finns på andra håll i världen. I centrum hittar man allt från små gågator till saluhallar som alla lämpar sig utmärkt för trevliga shoppingäventyr. Många stora kedjor lyser med sin frånvaro vilket vi bara tycker är skönt! På kvällen samlas vi igen för gemensam avskedsmiddag på hotellet!

Dag 8 Umag– Ceske Budejovice

Efter underbara dagar i Umag rullar nu bussen norrut igen. Vi tar sikte på Ceske Budejovice i Tjeckien. Orten ligger i södra Böhmen med 95.000 invånare. Här har ölet Budweiser sitt ursprung. Vi äter tillsammans på hotellet.

Dag 9 Ceske Budejovice – Berlinområdet

Idag passerar vi Tjeckiens huvudstad Prag och tar sedan sikte mot Tyskland. Efter incheckning på vårt övernattningshotell blir det middag i glada vänners lag!

Dag 10 Berlinområdet – Hemorten

Dags att ta farväl av varandra. Fyllda av nya resminnen rullar vi de sista milen hemåt. Vi ses snart igen!