Italiens viner vid Gardasjön

9 Dagar. Pris fr. 9,495 kr

Italy

Europa

Denna resa går till den vackra byn Sirmione som ligger vid södra Gardasjön. Byn kan stoltsera med sitt fantastiska läge invid bukten, den vackra halvön och sin medeltida charm. Under denna vinresa till Italien får vi smaka på italienska viner när de är som bäst. Vi besöker nämligen vingårdar i både Valpolicella och Bardolino och provsmakar bland annat det kända Amaronevinet.

Dag 1 Hemorten – Bad Oldesloe

Vi lämnar vår hemort under morgonen och tar oss söder ut mot Helsingborg. Väl framme tar vi färjan över till Helsingör för vidare färd genom Danmark. På förmiddagen passerar vi gränsen till Tyskland och nu rullar milen snabbt på. Under dagen bekantar vi oss med varandra, lär känna bussen, chauffören och guiden. Framåt kvällen når vi Bad Oldesloe, som ligger någon mil söder om Lübeck, där vi checkar in på vårt övernattningshotell. Innan dagen avslutas serveras en gemensam middag på hotellet.

Dag 2 Bad Oldesloe – Franken

Vi tar åter plats i bussen och fortsätter söderut. Dagens slutmål är Frankenområdet. Men innan dess passerar vi förbi många intressanta platser som vår guide gladeligen berättar om såsom Hamburg, Hannover och Kassel. Snart är vi framme i vindistriktet Franken där vi checkar in på vårt hotell där middag och sköna sängar väntar.

Dag 3 Franken – Sirmione

En härlig frukost och sen tar vi plats i bussen och styr söderut genom Sydtyskland och därefter alplandet Österrike. Framåt kvällen når vi slutligen härliga Italien vars natur, språk, kultur och inte minst mat och vin vi skall ta del av under de närmsta dagarna. Vårt hotell ligger i byn Sirmione cirka 2,5 km från den historiska stadskärnan. Sirmione är känd för sin vackra halvö, sin pittoreska stadskärna och inte minst de vackra omgivningarna vid den praktfulla Gardasjön. Vi avslutar vår dag med en gemensam middag på hotellet.

Dag 4 Halvön Sirmione och en äkta agriturismo

Under några innehållsrika dagar skall vi lära känna detta vackra område som vi befinner oss i. Men vi börjar med att utforska vår by Sirmione som har mycket att erbjuda. Orten är känd för sitt behagliga klimat och sin medelhavsflora liksom sitt hälsobringande vatten. Sirmione är en vacker stad att strosa omkring i och kanske passa på att ta en närmare titt på den välbevarade borgen. Framåt lunch beger vi oss till en agriturismo en bit utanför grannbyn Desenzano del Garda. En agriturismo är en italienska bondgård som också tar emot turister. Här bjuds vi på en typisk italiensk lantlig lunch och njuter av den italienska maten när den är som bäst. Gårdens eget vin serveras till lunchen. Gemensam middag på kvällen på hotellet.

Dag 5 Vackra Verona och Amarone

En av resans höjdpunkter står på programmet idag. Besök i Verona och i vindistriktet Valpolicella. Vi åker in till den närbelägna staden Verona som är så känd för att vara Romeo och Julias hemstad.. Denna gamla stad med rötter i antiken ligger vackert beläget vid floden Adige. På Piazza Brà intill amfiteatern Arenan startar vår stadspromenad bland romerska ruiner, medeltida marknadstorg och berömda balkonger. Därefter får vi tid att på egen hand ströva runt i denna underbara stad och äta lite lunch. På eftermiddagen åker vi till det kända vindistriktet Valpolicella. Här är jorden perfekt för att odla de klassiska druvorna från området nämligen Corvina, Corvinone, Rondinella och Molinara. Det är även dessa druvor som används för framställningen av det välkända vinet Amarone della Valpolicella. Vi stannar vid en av de många vingårdarna där vi gör en intressant rundtur där vi får förklarat hur vintillverkningen går till och därefter provar vi gårdens viner. Ett besök att minnas! Under kvällen lockar återigen en gemensam middag på vårt hotell.

Dag 6 Marknad och vinprovning

Vad är mer italienskt än en färgsprakande marknad? Under förmiddagen åker vi till Lazise där utomhusmarknaden äger rum. Här kan vi fynda allt från skinnväskor till härliga sjalar och italienska delikatesser. Vi beger oss sedan till Bardolino, staden är känd för sina fina viner och dessa ska vi få smaka på under eftermiddagen. Vi beger oss då till en vinbonde som visar oss hur tillverkningen går till samt berättar om de viner vi provsmakar. Framåt kvällen serveras vi en sista middag tillsammans i Italien.

Dag 7 Garda – Fürth

På morgonen tar vi farväl av Garda och dess vackra omgivningar och tar oss norrut genom det imponerande alplandskapet. Vi tar Adige-dalen upp mot Brennerpasset. Efter en dag i bussen når vi snart vårt hotell i Fürth där vi äter middag och övernattar.

Dag 8 Fürth – Lübeck

En god frukost och sen startar vi tidig för att fortsätta resan hemåt. Vi upplever hela tiden nytt och bussen är troligtvis full av god stämning, glada resenärer och en del vinflaskor från våra vingårdsbesök. Under eftermiddagen kommer vi fram till Lübeck där vi checkar in och njuter av en sista middag tillsammans.

Dag 9 Lübeck – Hemorten

Dags för sista etappen på denna händelserika resa. Vi tar åter plats i bussen och snart väntar färjeöverfarten till Danmark. Milen genom Danmark rullar på och snart är vi återigen i Sverige. Under kvällen körs vi tillbaka till våra hemorter glada och nöjda efter en härlig vinresa i La Bella Italia. Arrivederci!


Se våra övriga resor till Italien här