Hamburg & Lübeck med Julmarknad

4 Dagar. Pris fr. 2,695 kr

Germany

Julresor

På denna trevliga resa får du uppleva både Hamburg och Lübeck och dess enorma julmarknader där du kan finna allt mellan himmel och jord som hör julen till. I utsmyckade stånd erbjuds konsthantverk, man kan njuta av julkakor, Glühwein och regionala specialiteter, och högtidsmusik från körer och blåsorkestrar förhöjer stämningen. 

Dag 1 Hemorten – Bad Bramstedt
Tidig avfärd och sedan bär det av söderut mot Skåne. I Helsingborg tar vi färjan över till Helsingör och snabba vägar leder oss vidare genom Danmark till nästa färjeläge. Under eftermiddagen anländer vi till tyska Puttgarden, fortsätter med bussen lite till och så småningom är vi framme i Bad Bramstedt och vårt fina hotell, där vi checkar in för tre nätter. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2 Hamburg
Efter frukostbuffén tar vi bussen in till storstaden Hamburg. Hamburg har en arkitektur i världsklass och är både spännande och vacker, dessutom ger närheten till vatten staden en alldeles speciell karaktär. Vår reseledare kommer att ta oss med på en promenad och visa oss stadens skatter. Självklart tillbringar vi tid på den berömda julmarknaden. Hamburg bjuder på en julmarknad där de traditionella dofterna, smakerna och den mysiga julstämningen finns. På eftermiddagen/kvällen vänder vi åter till Bad Bramstedt.

Dag 3 Lübeck
Härlig frukost på hotellet innan vi sätter oss i bussen igen. Lübeck är ett av de mest eftertraktade resmålen som besöks inför julen. Även här börjar vi med en rundtur med vår reseledare. Sedan är det bara att njuta av den speciella julmarknadsatmosfären. Rådhustorget, Brite Strasse och Marienkirche är några av de platser som erbjuder mat, dryck, hantverk mm. Strosa omkring, ta en kopp kaffe eller ett glas Glüwein på någon av de många restauranger och kafeér som finns.

Dag 4 Bad Bramstedt – Hemorten
Efter ett par upplevelserika dagar är det dags att vända hemåt. Vi återvänder till Puttgarden och färjan äver till Rödby. Framme i Rödby kör vi sedan mot Helsingör och tar färjan över till Helsingborg. Tack för denna gång!