Kalmar och Öland

4 Dagar. Pris fr. 4575 kr

Sweden

Sverige

Kalmar län består av ett långt stycke Småland, längs kusten och hela Öland. Det är havet, kusten, skärgården och Öland som gör denna del av Sverige till ett riktigt sommarparadis! Öland är ett gammalt kulturlandskap med talrika fornlämningar, gärdsgårdar, Alvaret, en sällsynt flora och ett rikt fågelliv. Vi bor i Kalmar, som är en av landets äldsta städer, residensstad och centralort i länet med domkyrka och det välkända Kalmar slott.

Dag 1 Hemorten – Kalmar

Vi lämnar hemorten på morgonen och gör längs vägen stopp för lunch/fika på egen hand. Under eftermiddagen kommer vi till Kalmar och vi börjar med en rundtur både till fots och i buss. Vi besöker bl.a. domkyrkan och Kalmar slott innan det är dags att checka in på vårt centralt belägna hotell. Middag på kvällen.

Dag 2-3  Öland

Under två dagar gör vi utflykter till Öland. Första dagen åker vi till Södra Öland. Vi stannar till vid Eketorp Fornborg, som har anor från 300-talet e.kr. Vi besöker även Alvaret och Sveriges högsta fyrton Långe Jan innan vi på eftermiddagen återvänder till Kalmar för tid på egen hand. Kvällen tillbringar vi i Pukeberg som är ett av Sveriges äldsta och bevarade glasbruk. Här får vi tid att shoppa i butikerna, prova på att blåsa och gravera glas. Vi rundar av kvällen med hyttsill och trevlig underhållning. Den andra dagen åker vi till norra Öland och Borgholm. Vi besöker kungafamiljens sommarresidens Solliden, fyren Långe Erik, Byxelkrok och mycket mer innan vi avslutar i Borgholm, Ölands enda stad. Rundtur i staden innan vi har eftermiddagen på egen hand. När vi är nöjda åker vi mot Kalmar och vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 4 Kalmar – hemorten

Efter frukost checkar vi ut och har förmiddagen att spendera i Kalmar på egen hand. Framåt kvällen är vi åter på våra hemorter.

 


Se även våra övriga Sverigeresor här