Moseldalen – Cykel och Vin

8 Dagar. Pris fr. 9,475 kr

Germany

Europa

Moseldalen på cykel

Njut av Moseldalen under sommaren och fyll dagarna med aktivitet och rörelse. Att man kan prova vin, ta en båttur eller bara strosa känner många till, men området har mycket att erbjuda dig som vill vara aktiv under semestern – en trend som växer sig allt starkare. På denna resa utforskar vi området på cykel och får uppleva goda vinprovningar.

Dag 1 Hemorten – Kiel

Vi börjar med uppsamlingstur och åker sedan mot Stena Lines färjeterminal i Göteborg. Här går vi ombord på Stena Lines fräscha fartyg Stena Germanica/Stena Scandinavica, fartyget avgår 18.45. Här får du tid att umgås och njuta av god mat och dryck i glada vänners lag. Vi äter en gemensam buffé på kvällen.

Dag 2 Kiel – Trier

Efter frukost till sjöss anländer vi till hamnen i Kiel vid ca 09.15. Resan fortsätter nu långt västerut mot Moseldalen. Utmed den vackra vinvägen färdas vi till den gamla romarstaden Trier. Byggnaderna minner om den romerska tiden varav stadsporten Porta Nigra är det mest kända byggnadsverket.Väl framme checkar vi in på vårt centralt belägna hotell och äter middag. För den som vill sträcka på benen efter en dag i bussen är det lätt att ta en kvällspromenad i centrum.

Dag 3 Trier – Trittenheim (ca 33km)

Vi börjar dagen med en stärkande frukost. Mätta och belåtna är vi redo att hoppa upp på våra cyklar som väntar på oss utanför hotellet. Vi lämnar Trier och börjar vår väg nedström längs Mosel. Dagens mål är Trittenheim som ligger vackert vid floden. Vi tar oss fram längs fina cykelbanor. Efter vägen stannar vi och njuter av bland annat en uppfriskande vinprovning på WeinKulturgut-Schölder i Dieblich. Middag och övernattning väntar på oss sedan på vårt hotell i Trittenheim.

Dag 4 Trittenheim – Bernkastel (ca 27km)

Idag går cykelfärden vidare till den välkända och charmiga orten Bernkastel-Kues med sina korsvirkeshus och kullerstensgator. Hela byn är välkomnande med sina slingrande shoppingstråk som kantas av mysiga restauranger, vinstugor och inbjudande kafeér. Vårt hotell ligger i hjärtat av den medeltida staden. Gemensam middag på kvällen.

Dag 5 Bernkastel

Idag låter vi cyklarna vila och ägnar åt oss Bernkastel-Kues. I denna härliga miljö med korsvirkeshus, eleganta torg och mysiga gränder hittar vi shopping med allt från elegant mode till fina souvenirer.

Vi får även uppleva dom vackra omgivningarna från en båttur. Under eftermiddagen är det dags för ännu en vinprovning. Här finns ca 300 ha vinodlingar, nästan alla av druvsorten Riesling. Vinprovningen gör vi på Dr. Pauly-Bergweiler. Gemensam middag på kvällen.

Dag 6 Bernkastel – Cochem (ca 23 km)

Efter en god frukost hoppar vi upp på våra cyklar igen och denna gång är slutdestinationen Zell. På vägen till Zell gör vi ett stopp på Weingut Zenz Pohl i Kinheim-Kindel. Här får vi prova 6 sorters olika vin. I Zell lämnar vi våra cyklar och tar bussen sista biten till charmiga orten Cochem. Middag på kvällen.

Dag 7 Cochem – Kiel

Det är dags att åka hemåt igen efter några härliga dagar i Moseldalen. Bussen styr mot Kiel och väl ombord på Stena Lines fartyg samlas vi för middag.

Dag 8 Kiel – Hemorten

Fartyget lägger till i Göteborg vid ca 09.15 på morgonen och då börjar vi resan hemåt igen.