Norge med Mjösas vita svan

5 Dagar. Pris fr. 5,995 kr

Norway

Norden

Välkommen med oss på en bussresa till Norge!  Vårat grannland lockar oss med sin fantastiska natur, sina fjordar, fjäll och höga berg. Här får vi uppleva Unescos världsarv Röros, rosornas stad Molde och natursköna Romsdalen. Även en båttur på Norges största insjö, Mjösa står på programmet.

 Dag 1 Hemorten – Gjövik

På morgonen startar vi från våra hemorter mot Norge. Under resans gång kommer vi göra några stopp för bensträckare och fika eller lunch på egen hand. Efter gränspassering via Svinesund kommer vi på eftermiddagen fram till dagens mål som är Gjövik. Här checkar vi in på vårt hotell och äter gemensam middag.

Dag 2 Gjövik – Hamar – Röros

Dagen börjar med frukost på hotellet. Sedan är det dags för en båttur med M/S Skibladner som är världens äldsta hjulångare, som fortfarande går i regelbunden trafik. ”Mjösas vita svan” har blivit ett begrepp. Den har gått där sedan 1856. Mjösa är Norges största insjö, och här var ångbåtstrafiken livlig en gång i tiden. Nu är det bara turisttrafiken kvar. Här hittar du några av Norges vackraste jordbruksbygder. Står man däck, har man alltid mycket att titta på. Vi kliver av i Hamar där vår buss väntar på oss. Resan går nu vidare mot bergsstaden Röros. Incheckning och middag.

Dag 3 Röros – Molde

Frukost på hotellet. Vi är nu redo för en Bergstadsvandring i Röros som är en av få gruvstäder på UNESCO:s världsarvslista. Ett aktivt och växande samhälle, berömt för sina designprodukter, konst och hantverk. Det mest fascinerande är dock att moderna människor i Röros fortfarande arbetar och bor i typiska 16-och 1700-talsbyggnader. Vi gör även ett besök i Röros kirke och Rörosmuseet Smelthytta. Väl på plats i bussen igen tar vi sikte på rosornas stad – Molde. Middag på kvällen.

Dag 4 Molde – Lillehammer

Nu är det en ny dag och innan vi beger oss till Lillehammer så åker vi upp till utsiktspunkten Varden i Molde. Här väntar det kända ”Moldepanoramat” med alla 222 fjälltoppar synliga vid bra väder. Bekvämt sätter vi oss tillrätta i bussen för att färdas vidare mot Olympiastaden Lillehammer. Staden ligger vackert vid insjön Mjösa. Incheckning och middag på hotellet.

Dag 5 Lillehammer – hemorten

Efter en god natts sömn på hotellet tar vi oss nu till resans sista besöksmål, friluftsmuseet Maihaugen. Här finner vi över 200 byggnader från olika tider. Upplev traditionella hantverk, se kulturlandskapet vid strandpromenaden med djur som betar. Maihaugen har flera restauranger och butiker. Här får vi en guidad rundvisning. Efter vårt stopp här sätter vi oss återigen i bussen och fram emot kvällen är vi tillbaka i våra hemorter.

Se även våra övriga bussresor till Norge