Norra Vätterns Skärgård

Dagar. Pris fr. 895 kr

Sweden

1-Dagarsresor

Denna dag bjuder på en härlig blandning av kultur, vacker natur och sötsaker! Den perfekta kombinationen för en riktigt lyckad dagstur. Välkomna med!

Vi startar dagen med en förmiddagsfika i underbar miljö för att sedan få en guidning på Lerbäcks hembygdsgård. Detta museum från 1800-talet är unikt då det är 1 av 9 platser i Sverige där kyrka, gästgiveri, sockenhus, kommunalhus och hembygdsgård är placerade i samma område.

Efter detta så väntar båten M/S Wettervik på oss vid kajen. Vi njuter av en god lunch med kaffe och kaka medan båten stävar ut i Vätterns norra skärgård. Båtresan som tar ca 2,5 timmar visar en mängd öar, kobbar och skär.

Vi kliver sedan av båten i Askersund och tar en kort promenad om ca 200 meter till Venus choklad. Här tillverkas handgjorda chokladpraliner av hög kvalitet, lika vackra som goda. Här tar personalen hand om oss och berättar om chokladtillverkningen och vi bjuds också på ett smakprov. Sedan har vi tid att på egen hand gå runt och kika i butiken och kanske köpa oss något gott. Glada och nöjda återvänder vi sedan hemåt igen.

 


Se även våra övriga 1-dagsresor här