Österrike – Tyrolen

7 Dagar. Pris fr. 6,795 kr

Austria

Europa

Det är dags att återigen besöka ett resmål som genom åren har blivit våra resenärers favorit. Låt oss visa Dig Tyrolen! Resan bjuder på mäktiga alptoppar och leende dalar som badar i sommarsolen, gästvänliga och trevliga människor samt Grossglockner, Innsbruck och Krimmler vattenfall. Allt i den fantastiska miljön som Kirchberg erbjuder sina besökare.

Dag 1 Hemorten – Grossbeeren

När alla är ombord på bussen åker vi söderut längs Hallandskusten till Helsingborg. Uppehåll blir det förstås för fika och lunch på egen hand. Framåt kvällen är vi framme vid vårt hotell. Här äter vi middag och vilar inför nästa dag.

Dag 2 Grossbeeren – Kirchberg in Tirol

Efter en ordentlig frukost på hotellet är det dags för avresa mot vårt mål – den klassiska skid- och turistorten Kirchberg in Tirol och gemytliga Kirchberger Hof. Här kommer vi att bo under vår vistelse i Österrike. Väl på plats checkar vi in på hotellet och sedan är det dags att avnjuta kvällens middag på hotellets restaurang.

Dag 3–5 Trevliga och händelserika utflyktsdagar i TYROLEN

Tre sköna dagar i härliga Tyrolen! Vi bekantar oss förstås med orten där vi bor. Här möter vi riktig österrikiskt gemyt och trevliga människor. Byn är mycket charmig med de typiska blomlådorna, mysiga caféer, barer och restauranger. Naturligtvis gör vi fantastiskt spännande utflykter i området. En tur går runt Grossglockner, en höjdare i dubbel bemärkelse. Den otroligt vackra vägen för oss upp till över 2,400 m höjd. Vi kommer till den lilla orten Heiligen Blut, som flera år blivit framröstad som Österrikes vackraste by.

På programmet står det under dessa dagar en härlig utflykt till Krimmler Wasserfall, det femte högsta vattenfallet i världen med ett fall på 380 meter, en fantastisk naturupplevelse. Denna dag kommer vi också att besöka Kitzbühel, känd för de flesta genom alla TV-sändningar från alpina världscupen. Här får vi gå en liten promenad genom staden tillsammans med vår reseledare och det blir även lite tid för egna strövtåg i sommarsolen. Under vår vistelse i Tyrolen glömmer vi naturligtvis inte provinsens huvudstad – Innsbruck. Här strövar vi i Gamla Stan och ser oss om i den vackra staden. Alla kvällarna äter vi middag tillsammans på vårt hotell och summerar dagens upplevelser. En av kvällarna bjuds det på äkta Tyrolermusik!

Dag 6 Kirchberg in Tirol – Hannover

Frukost på hotellet och sedan är det dags att ta farväl från Kitzbühel och Österrike för denna gång. Vi styr vår färd genom Österrike in i Tyskland och fortsätter mot vårt hotell. På vägen gör vi några stopp för de som önskar köpa lite fika/lunch. Fram emot kvällen checkar vi in på vårt hotell och äter en god middag. Här väntar det också sköna sängar och god natts sömn.

Dag 7 Hannover – Hemorten

Resans sista dag. Vi lämnar vårt hotell strax efter frukost och styr mot färjan. Väl i Danmark fortsätter vi genom det öppna landskapet mot Helsingör och efter sista färjeöverfarten för denna resa är vi åter på svensk mark. Utmed vägen är det dags att ta farväl av nyfunna vänner. På återseende!


Se våra övriga resor till Österrike här