Romantiska Paris och belgiska godbitar

8 Dagar. Pris fr. 6,995 kr

France
Belgium


Europa

Välkomna på en resa till två inspirerande och vackra huvudstäder. Först åker vi till romantiska Paris, en av Europas största, vackraste och mest innehållsrika städer. Sedan fortsätter vi till EU:s hjärta, Bryssel, som är en storstad med internationell atmosfär och ett gammalt vackert centrum. Under resan har vi även lagt in ett besök i den lilla charmiga orten Brügge. Följ med på denna resa till metropolerna Bryssel och Paris!

Dag 1 Hemorten – Bremenområdet

Det är nu dags att påbörja vår fantastiska resa till den franska huvudstaden. Den första etappen går till Tyskland och Hannover. Vi lämnar hemorten och fortsätter söderut längs hallandskusten till Skåne. Här tar vi färjan över till Danmark. Vidare kör vi mot Rödby där vi åker på färjan till Puttgarden. Strax är vi på tysk mark och på kvällen kommer vi fram till vårt hotell. En middag dukas upp på hotellets restaurang innan vi säger god natt.

Dag 2 Bremenområdet – Paris

Efter frukost sätter vi oss i bussen för dagens etapp. Fram emot kvällen kommer vi till Frankrike och vårt efterlängtade Paris, där vi ska stanna i tre nätter. Hotel Axel Opera ligger perfekt i området kring operan. Med närhet till tunnelbanan kan ni lätt ta er runt hela Paris.

Dag 3 Paris

Idag får vi följa med på en fantastisk rundtur i centrala Paris (ca 4 timmar). Vi visas runt bland de stora sevärdheterna och vi bekantar oss med såväl den högra som den vänstra stranden av staden. Vi ser alla de klassiska sevärdheterna men även Garnier Operan, Hotel de Ville, Bastiljen, Invaliddomen och La Défanse ”Paris Manhattan”. Vi imponeras också av Place de la Concorde, Triumfbågen och Notre-Dame. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Den som vill kan idag passa på att besöka något av stadens museum. Du kan även shoppa loss i de fina butikerna eller ta en fika och njuta av folklivet. Vår reseledare finns naturligtvis till hands för den som behöver tips och idéer.

Dag 4 Paris

Idag erbjuder vi två utflykter (mot tillägg, beställs hos din reseledare). På dagens första utflykt beger vi oss till stadens främsta kännetecken – Eiffeltornet. För den som följer med på denna utflykt kommer det finnas möjlighet att åka upp i tornet för att beskåda den fantastiska vyn över Paris. Priset för utflykten varierar beroende på hur högt upp i tornet du vågar åka…
Efter lunch erbjuds nästa utflykt som innefattar en härlig båttur på Seine. På så sätt ser du den franska huvudstaden från en helt annan vinkel.

Dag 5 Paris – via Brügge – Bryssel

Vi lämnar Paris bakom oss för denna gång och tar oss vidare till grannlandet Belgien. Under våra dagar här ska vi besöka två av Belgiens godbitar. Runt lunch kommer vi fram till Brügge den lilla romantiska pärlan i västra Belgien som är känd för sin vackra stadskärna och sina många ölbryggerier. Här gör vi en promenad i centrum bland vackra byggnader och torg. Efter vårt besök i Brügge åker vi vidare österut mot den stolta belgiska huvudstaden Bryssel som också är EU:s huvudsäte. Denna multikulturella storstad med många fascinerande kontraster. Staden har många kyrkor, museer och vackra parker. Vi övernattar på Hotel Bedford som är ett boutique hotell i hjärtat av Bryssels historiska centrum, bara 450 meter från huvudtorget Grand Place och ca 200 meter från den kända statyn Manneken Pis.

Dag 6 Bryssel

Idag har vi verkligen tid att insupa den internationella atmosfären i Bryssel. Under en stadsrundtur beundrar vi bland annat det vackra rådhuset, Manneken Pis och så klart beger vi oss till EU:s högkvarter. Efter rundturen har vi tid att på egen hand upptäcka Bryssel. Shoppingutbudet är stort och dessutom finns det flera intressanta muséer som kanske lockar. Men staden är också ett paradis för finsmakare. Här finns ett varierat matutbud med allt från eleganta, stilfulla restauranger till trevliga caféer i nästan varje gathörn. Men kanske mest känt är belgiska våfflor eller belgiskt öl och det finns det så klart i mängder. Kvällslivet i Bryssel frestar med otaliga barer och musikställen som ofta ligger i närheten av Grote Markt.

Dag 7 Bryssel – Hamburgområdet

En sista frukost i Bryssel och sen bär det norrut genom Tyskland. Framåt kvällen når vi vårt hotell i trakten runt Hamburg och dagen avslutas med middag och övernattning.

Dag 8 Hamburgområdet – Hemorten

Efter avslutad frukost på hotellet är det dags för denna innehållsrika resas sista dagsetapp. Nöjda och glada når vi Sverige och vår hemort under kvällen. Tack och adjö för denna gång! Vi ses snart igen.


Se våra övriga resor till Frankrike här