Rostock Påskmarknad

3 Dagar. Pris fr. 2,295 kr

Germany

Europa

Följ med på shopping och påskmarknad i Rostock, denna vackra och gamla Hansastad. Vi bor centralt på det lyxiga hotellet Steigenberger Sonne. Här erbjuds elegant logi och du har tillgång till hotellets ångbastu, bastu och gym. Hotellet ligger perfekt i hjärtat av Rostock och bara några steg ifrån det stora shoppingstråket.

Dag 1 Hemorten – Rostock

Vi lämnar våra hemorter tidigt på morgonen och tar oss sedan söderut. Väl framme i Rostock checkar vi in på vårt hotell. Vi äter en gemensam middag på kvällen.

Dag 2 Rostock

Efter en härlig frukostbuffé beger vi oss ut i staden. Vår reseledare tar oss med på en rundtur och efter detta kan vi på egen hand utforska Hansastaden. Gamla stan i Rostock bildar en vacker kuliss med sina typiska, djuprött lysande tegelstensbyggnader från hansatiden. Hit hör exempelvis Rostocks fästning, som det finns delar kvar av än i dag, däribland en del som lät byggas under trettioåriga kriget. Innanför stadens murar finns den gotiska Mariakyrkan och på gamla marknadsplatsen, där Rostock en gång uppstod, står S:t Petrikyrkan. Från dess torn har man fantastisk utsikt över Rostock och Östersjön. De centrala delarna bjuder även på bra shopping och i gamla stan finns det flera gallerier och fabriker mellan de medeltida murarna. Ni får absolut inte missa att göra ett besök på Kröperliner Strasse, denna långa gata kantas nu i påsktider av marknadsstånd där påskpynt, blommor och pynt säljs.

Dag 3 Rostock – Hemorten

Efter frukost beger vi oss hemåt mot våra hemtrakter igen.