Riga och Tallinns julmarknader

5 Dagar. Pris fr. 4,625 kr

Latvia

Julresor

På denna härliga resa får du uppleva både Riga och Tallinns julmarknader!!

Dag 1 Hemorten – Tallink Silja

Vi reser med Tallink Siljas fartyg till Riga, smakar det läckra julbordet ombord, shoppar, roar oss och sover gott i vår hytt på väg över Östersjön.

Dag 2 Riga

Vi börjar dagen med en härlig frukost ombord och snart lämnar vi också färjan. Riga-landets huvudstad som sedan vikingatiden haft en stor betydelse som ett riktigt handelscentrum. Staden ligger strategiskt vid floden Daugava och var en gång en av de största och viktigaste i Hansan.

I Riga besöker vi julmarknaderna på Domkyrkotorget, Esplanaden och Livu laukums och här doftar det ljuvligt av glögg, brända mandlar och pepparkakor. I Stånden finns t.e.x.lettiskt hantverk som vaxljus, träleksaker, trasdockor, smycken av silver och bärnsten samt strumpor, mössor och halsdukar i ull. Med andra ord – allt som behövs för att hitta julklappar till nära och kära.

Passa också på att besöka Domkyrkan, väl värd ett besök! Incheckning och middag på vårt hotell i Riga.

Dag 3 Riga – Tallinn

Efter en god natts sömn och frukost reser vi till Tallinn och en av Nordeuropas vackraste julmarknader. Varje år ändrar den gamla Rådhusplatsen skepnad och förvandlas till en varm och mysig julmarknad. När granens ljus blandas med mörker och snöfall blir det en sagolik nästan magisk julstämning. Vi checkar sedan in på vårt hotell i Tallinn och avnjuter en gemensam middag.

Dag 4 Tallinn

Under dagen finns tid att göra det man inte hann med under gårdagen, eller varför inte passa på att utnyttja hotellets SPA-avdelning!

Dag 5  Tallink Silja – Hemorten

Vi ankommer till Stockholm på morgonen, men innan fartyget lägger till har vi ätit en god frukost ombord.