Skåne med Österlen och Sofiero slott

4 Dagar. Pris fr. 4595 kr

Sweden

Sverige

Välkomna med oss på den härliga resa till Skåne! De mysiga byarna, det måleriska Österlen, praktfulla Sofiero slott och enastående Bosjökloster bjuder på otroligt charmig atmosfär.

Dag 1 Hemorten – Skåne

Vi åker söderut längs Hallandskusten med sikte på Kullaberg i Skåne. Vi ser där nordens högst belägna fyr och strövar i pittoreska Mölle. Här passar vi på att äta en god lunch på egen hand. På eftermiddagen är vi framme på Röstånga Gästgiveri som kommer att vara denna resans utgångspunkt. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2-3 Utflykter 

Under två heldagar är det dags att upptäcka vackra Skåne. Vi åker till Österlen och runt södra Skåne med bl.a. stopp i ”piratens” Kivik och Simrishamn. Vi besöker det lilla pittoreska fiskeläget Kåseberga och tar en promenad upp till Ale Stenar som är en unik skeppssättning. Vi åker sedan vidare till Österlen kryddor där vi ska få en intressant kryddfältsvandring. Här berättar de om örternas olika användningsområden samt delar med sig av gamla huskurer och om klassisk matlagning där örterna spelar en stor roll genom historien. Efteråt avnjuter vi hemgjord glass och kaffe som är smaksatt med deras örter. Vidare resa med stopp i Ystad. Den andra dagen besöker vi Sofiero slott. Här får vi en fantastisk guidad tur genom slottets och trädgårdens historia. Vi äter även här en god lunch. Eftermiddagen spenderar vi Helsingborg, den som vill kan ta sig en tur över till Helsingör.

Dag 4 Skåne – Hemorten

Farväl till Röstånga. På vägen hem gör vi ett stopp på Bosjökloster. Här äter vi lunch och får en guidad visning. Framåt kvällen är vi åter i våra hemtrakter.

 


Se även våra övriga Sverigeresor här