Smakfulla Bergslagen

3 Dagar. Pris fr. 3975 kr

Sweden

Sverige

Här bjuder vi Dig på en smakfull resa genom Bergslagen. Dagarna fyller vi med intressanta, givande, upplevelserika och smakfulla guidningar och besök. En väldigt prisvärd resa där vi bor i anslutning till Åkerby Herrgård med naturen och vattnet runt knuten.

 

Dag 1 Hemorten – Nora

Vi beger oss mot Bergslagen och Nora. När vi anländer till vår herrgård står lunchen uppdukad för oss. Efter incheckning och god mat är det dags för vår första utflykt. Vi åker till Pershyttan och dess kulturreservat och får här bekanta oss med dess historia. Vi rullar sedan till Nora Bryggeri och får här under en guidning se hela processen från mal till öl. Deras ölsorter provsmakar vi sedan till middagen på kvällen.

 

Dag 2 Smakfulla Bergslagen

Efter en god frukost beger vi oss mot Bredsjö ost. Under förmiddagen får vi här ta del utav tillverkningen samt provsmaka deras fina ostar. Efter en välsmakande lunch åker vi till Grythyttan vin. De tillverkar vin och glögg av vilda bär och frukter från Bergslagen och fjällen och självklart får vi se denna process. Provsmakningen väntar vi med till kvällen. Dagens sista besöksmål är Neerings glass i Grythyttan. Vi återvänder sedan till Åkerby Herrgård och har innan middagen tid att utforska och njuta av den härliga miljö som finns runtomkring oss. Vi avslutar en fantastisk dag med en god middag och vinprovning från Grythyttans vin.

 

Dag 3 Nora – Hemorten

Härliga dagar går fort! Vi packar ihop och bussen rullar vidare mot Stripa gruvområde. Här startar vi dagen på bästa sätt med en chokladprovning. Inspirerande, nyttigt och spännande om chokladens egenskaper och möjligheter! Efter lunch, som vi har med oss, är det dags för den guidning som får avsluta vår resa. Vi ska då få en visning av Stripa gruva, ett anrikt besöksmål mitt i Bergslagen. Vi tackar sedan för oss och bussen rullar hemåt igen!

 


Se även våra övriga Sverigeresor här