Stralsund med Rügen

4 Dagar. Pris fr. 3,895 kr

Germany

Europa

Här presenterar vi en efterfrågad resa till den mysiga hansastaden Stralsund. Staden är känd för dess vackra gotiska kyrkor och medeltida anda som har gjort Stralsund till en riktig besöksmagnet. Vi passar även på och förgyller vårt arrangemang med en heldagsutflykt till den vackra ön Rügen – Östersjöns paradis. Här är det den orörda naturen, de vita stränderna och ett stycke av svensk historia som lockar allra mest.

Dag 1 Hemorten – Stralsund

Välkommen ombord för vår första dagsetapp. Efter uppsamling av alla härliga resenärer styr vi bussen mot Helsingborg och färjan som ska ta oss över Öresund till Helsingör. På danska vägar fortsätter vi söderut mot nästa färja som transporterar oss över till Tyskland. Härifrån färdas vi vidare österut mot dagens mål – Stralsund. Väl framme checkar vi in på vårt 4- stjärniga hotell och äter gemensam middag på hotellets restaurang.

Dag 2 Stralsund

Efter frukost går vi en stadspromenad med vår reseledare. Bakom den gamla, skyddande stadsmuren reser sig de stolta gotiska byggnadsverken i rött tegel och skapar en omisskännlig stadsbild. Efter stadsrundturen är dagen fri för egna aktiviteter. Stralsund har flera nya köpcentrum där utbudet är stort. I hjärtat av staden hittar du det mesta på bekvämt gångavstånd, från designbutiker och varuhus till små affärer med konsthantverk, souvenirer och antikviteter.

Dag 3 Rügen

Efter en god natts sömn börjar vi dagen med härlig frukost på hotellet. Idag bär det av med vår reseledare till Tysklands största och vackraste ö. Vi lämnar fastlandet och via den 4 km långa bron kör vi till Rügen. Vi kör förbi Putbus till den fina badorten Binz. Staden andas kustluft och pryds av den vackra stranden. I Binz gör vi ett stopp för alla som vill gå längs den måleriska stadspromenaden som kantas av de otroliga villorna från början av 1900-talet. Vi fortsätter sedan vidare längs kusten till Prora och dess gigantiska badhotell som byggdes av Hitler för 20.000 badgäster. Bussen kör sedan ännu längre norrut till Jasmund Nationalpark för att vi ska få se öns främsta sevärdhet d. v. s. Köningsstuhl (Kungastolen) – en 118 meter hög kritklippa som stupar rakt ner i havet. Gemensam middag på hotellet.

Dag 4 Stralsund – Hemorten

Efter avslutad frukost på hotellet är det dags för denna resans sista etapp. Nöjda och glada tar vi under kvällen farväl av våra trevliga reskamrater. På återseende!