Tusen öars kryssning

3 Dagar. Pris fr. 4275 kr

Sweden

Sverige

En fantastisk kryssning som visar upp det bästa av Stockholms skärgård.  Vi färdas med den klassiska skärgårdsbåten M/S Waxholm III från stadens buller genom den inre skärgården till den yttre skärgården. Att uppleva världens vackraste huvudstad, Stockholm, från sjösidan är en fröjd för ögat.

Dag 1 Hemorten – Stockholm

Vi lämnar hemorten på morgonen och gör längs vägen stopp för lunch/fika på egen hand. Under eftermiddagen kommer vi till Stockholm, och vi tillbringar kvällen efter våra egna önskemål.

Dag 2 Kryssning med M/S Waxholm III

Vi startar med en god frukostbuffé på hotellet. Sedan tar vi oss till Nybrokajen där M/S Waxholm III avgår kl. 09.30. Vi kryssar genom den inre skärgården till den yttre skärgården. På vägen stannar vi på några av skärgårdens mest välkända öar för en guidad tur. På Kymmendö bekantar vi oss med ön som Strindberg refererar till som Hemsö, ute i havsbandet gästar vi Bullerö där Bruno Liljefors hämtade inspiration och målade. Här finns också möjlighet till ett snabbt dopp. Innan båten vänder hemåt hinner vi även med ett stopp på seglarparadiset Sandhamn, där promenadvägarna kantas av pittoreska hus och trolska tallskogar. På denna tur serveras skärgården på ett guldfat och vällagad husmanskost till middag! Vi får även förmiddagskaffe med kaka, lunchbuffé och eftermiddagskaffe. Vi är tillbaka i Stockholm kl. 20.30.

Dag 3 Stockholm – Julita gård – Hemorten

Frukost på hotellet innan avfärd mot nästa besöksmål som är Julita gård. Julita ligger vid sjön Öljaren, ca 25km nordväst om Katrineholm i Södermanland. I den bevarade miljön från förra sekelskiftet finns utställningar och evenemang som belyser trender och traditioner kring det svenska lantbruket. Här finns en vidsträckt park, trädgårdar, örtagård, vackra och välbevarade byggnader. Vi får här en guidad visning av stora huset, parken och trädgården. Efter visningen är det dags för lunch på Julita Värdshus (ingår i resans pris). Efter lunchen kan man gå runt lite på egen hand innan det är dags att återvända hemåt.

 


Se även våra övriga Sverigeresor här