Tyrolen med Alm Abtrieb

7 Dagar. Pris fr. 6,795 kr

Austria

Europa

Annorlunda upplevelser i Tyrolen utlovas på denna resa. Vad sägs om bergskor som går på parad genom en österrikisk alpby? Knödelfest, ta chansen att prova knödel i alla dess smaker till tonerna av Tyrolens så välkända umpa-bumpamusik. Innsbruck står också med på programmet, en stad som bjuder på en oslagbar blandning av gammalt och nytt. 

Dag 1 Hemorten – Berlinområdet

När alla är ombord på bussen åker vi söderut längs Hallandskusten till Helsingborg. Uppehåll blir det förstås för fika och lunch på egen hand. I Helsingborg tar vi färjan över till Helsingör för vidare resa förbi Köpenhamn, över Stirströmsbron till Rödby. Här går vi ombord på nästa färja och snart är vi också framme i Puttgarden. Framåt kvällen är vi framme på vårt hotell beläget norr om Hannover. Här äter vi middag och vilar inför nästa dag.

Dag 2 Berlinområdet– Kirchberg in Tirol

Efter en ordentlig frukost på hotellet är det dags för avresa mot vårt mål – den klassiska skid- och turistorten Kirchberg in Tirol och gemytliga Kirchberger Hof. Här kommer vi att bo under vår vistelse i Österrike. Väl på plats checkar vi in på hotellet och sedan är det dags att avnjuta kvällens middag på hotellets restaurang.

Dag 3 – 5 Tyrolen med Almfestwoche och Knödelfest

Tre härliga höstdagar i Tyrolen. Vi kommer under dessa dagar att få uppleva Almfestwoche i Söll, den största i sitt slag där det bjuds på traditionsenlig underhållning. En av dagarna åker vi till St Johann in Tirol, då blir det Knödelfest. Knödel är lite av en nationalrätt i Österrike och beroende på tradition och region finns det olika sätt att tillreda denna rätt. Under dagen är det även dags för Alm-Abtrieb, den årliga koparaden. Denna dag firas korna då de återvänder från sin Alm uppe i bergen efter en hel sommar. Korna smyckas med diverse huvudbonader och bjällror, det bjuds på en riktig färgprakt – en mycket gammal tradition i Alplandet Österrike. När koparaden passerat byn är det dags för fest med marknad, mat, dryck och underhållning. Naturligtvis missar vi heller inte Tyrolens huvudstad Innsbruck, Österrikes femte största stad med 140.000 invånare. Vi ser oss om denna vackra stad med de skyddande bergen som kuliss. Staden har hela två gånger arrangerat de olympiska vinterspelen, 1964 och 1976. Lite egna strövtåg kommer det naturligtvis att finnas tid för. Alla kvällarna äter vi gemensamma middagar på vårt hotell.

Dag 6 Kirchberg in Tirol – Berlin-/Hannoverområdet

Frukost på hotellet och sedan är det dags att ta farväl från Kitzbühel och Österrike för denna gång. Vi styr vår färd genom Österrike in i Tyskland och fortsätter mot vårt hotell. På vägen gör vi några stopp för de som önskar köpa lite fika/lunch. Middag på hotellet.

Dag 7 Berlin-/Hannoverområdet – Hemorten

Resans sista dag. Vi lämnar Berlin strax efter frukost och styr mot färjan. Väl i Danmark fortsätter vi genom det öppna landskapet mot Helsingör och efter sista färjeöverfarten för denna resa är vi åter på svensk mark. Utmed vägen är det dags att ta farväl av nyfunna vänner. På återseende!


Se våra övriga resor till Österrike här