Tysklands vackra floder och goda viner

7 Dagar. Pris fr. 7,495 kr

Germany

Europa

På denna resa upplever vi flera av  Tysklands fantastiska floder och vindistrikt. Vi möter storstadspuls i Frankfurt – ”Chicago am Main” och medeltidsidyll i den charmiga vinorten Cochem. Bäst upplever vi de vackra omgivningarna från en båttur och på denna resa hinner vi med 4 stycken! I Mainz lär vi oss allt om sekt och i Rüdesheim njuter vi av stämingen på Drosselgasse. Välkommen ombord!

Dag 1 Hemorten – Hannover

Välkommen ombord för vår första dagsetapp. Efter uppsamling av alla härliga resenärer styr bussen mot Helsingborg och färjan som ska ta oss över Öresund till Helsingör. På danska vägar fortsätter vi söderut mot nästa färja som tar oss till Tyskland och vår första övernattning som denna resa kommer att bli i Hannover.

Dag 2 Hannover – Wiesbaden

Efter en god frukost fortsätter vi söderut. Idag hinner vi med den stora metropolen Frankfurt. Frankfurt brukar gå under smeknamnet ”Mainhattan” eller ”Chicago am Main” på grund av alla skyskraporna. Vi tar en titt på staden under väldigt avslappnade former, under en båttur på Main. Nu tar vi sikte på vår trevliga stad och Hessens moderna huvudstad Wiesbaden. Spa-orten värdesattes redan utav romarna som utnyttjade vattnets helande krafter. Här checkar vi in på trevliga hotel Achat Premium City och äter en god middag tillsammans.

Dag 3 Rhen, Rüdesheim & Mainz

Vi börjar dagen med ett besök i den charmiga vinorten Rüdesheim. Vi njuter av stämningen på Drosselgasse och hinner med en vinprovning innan det är dags för resans första flodtur. Vi stiger ombord på en av de charmiga båtarna som glider fram på Rhen från Rüdesheim till St Goarshausen. Nu fortsätter vi med buss upp till den berömda Lorelei klippan för en fantastisk utsikt. Dagen fortsätter till Mainz. Här börjar vi med att få lära oss allt om Kupferberg Sekt under en guidad rundvisning i deras källare. Turen avslutas med sektprovning, skål! Därefter besöker vi den fantastiska Sankt Stephanskyrkan med Marc Chagalls otroliga glasmålningar. På kvällen samlas vi för en härlig middag på hotellet!

Dag 4 Moseldalen

Idag går turen till vackra Mosel. Vi gör ett kort besök i den charmiga orten Cochem. Än en gång byter vi ut vår buss mot flodbåt. Vi åker från Cochem till den sovande skönheten Beilstein. Här möts vi av medeltida korsvirkeshus, romantiska smala gator, små torg och rådhuset i barock. Vi hinner också med en trevlig vinprovning i en av ortens många trevliga vinstugor. Framåt eftermiddagen är vi tillbaka på vårt bekväma hotell igen.

Dag 5

Neckar & Heidelberg
Dagens upplevelser börjar i Drottning Sylvias födelsestad Heidelberg. Staden är vackert belägen vid floden Neckar. Högt över Gamla Stan stoltserar Heidelberg slott och vi får tillfälle att tillbringa en stund i staden innan vi tar en båttur på floden. Floden för oss till Neckarsteinach som ligger i den absolut vackraste delen av dalen. Efter kryssningen hämtar bussen oss i Neckarsteinach.

Dag 6

Wiesbaden – Bad Oldesloe
Efter några fantastiska dagar styr bussen norrut. Snabba vägar tar oss under dagen upp till vårt övernattningshotell för en sista middag tillsammans och en god natts sömn.

Dag 7 Bad Oldesloe – Hemorten

På morgonen äter vi frukost innan det är dags att fortsätta vår färd hemåt. Under kvällen är vi åter i våra hemtrakter. Hjärtligt välkommen åter!


Se våra övriga resor till Tyskland här