Vandra på Mallorca

8 Dagar. Pris fr. 8,995 kr

Spain

Flygresor

Mallorca har ett härligt klimat och är en av de vackraste öarna i Medelhavet. Ön har bördiga jordbruksbygder, bergstrakter med upp till 1 443 m höga toppar, klippkuster, långa badstränder, ensliga bergsbyar, kloster, slott och trädgårdar från morisk tid- och inte minst, den trevliga storstaden Palma. Vandringar har vuxit till en stor attraktion och rutterna följer gamla handelsvägar och pilgrimsleder. Denna resa passar alla som tycker om att röra på sig och framförallt att vara utomhus i naturen. De olika vandringarna ger en varierad bild av öns vackra och skiftande landskap. Vandringarna genomförs i ett lugnt tempo och leds av en kunnig lokalguide och vår medföljande reseledare.

Dag 1 Göteborg – Palma

Vi möts på Landvetter och tar oss med direktflyg till Palma på Mallorca. Här väntar vår transferbuss på oss för att ta oss till vårt hotell i Palma Nova som ligger ca 15 km väster om Mallorcas huvudstad Palma. Här ska vi bo under hela vår vistelse. Obs! Sen ankomst till hotellet.

Dag 2 Esperoles – Banyalbufar ½ dag (ca 8km)

Vi startar dagen med en stärkande frukost innan det är dags att sätta sig på bussen som tar oss till byn Esporles, som ligger i den södra delen av bergskedjan Sierra de Tramontana. Här möter vi upp vår skandinavisktalande vandringsguide och startar upp resans första vandring. Vägen leder oss genom ekar och olivträd, kullerstensvägar och mark, med glimtar av havet då och då. Förutom några mindre branta sluttningar så är denna väg mer en trevlig promenad i stället för en tuff resa. När vi kommer ner till Banyalbufar är vi är omgivna av terrasser som speglar livet på landsbygden i denna traditionella och mycket charmiga by som anses vara en av Mallorca mest pittoreska byar.Middag på hotellet.

Dag 3 Orient – Alaro Castle ½ dag (ca 9,5km)

Frukost på hotellet innan vi påbörjar resans andra vandrings dag. Alaró slott brukade vara en ointaglig fästning, som byggdes av lokalbefolkningen många århundraden sedan för att försvara sig mot pirater och andra inkräktare. Numera är det bara ruinerna kvar av denna historiska byggnad, som kommer att vara målet för vår promenad. Vandringen påbörjas antingen i den lilla byn Orient eller i Alaró som leder oss till toppen av detta berg. Med en höjd av 800m så känns det som vägen är en brant stigning. Men det är en klassisk vandring och en mycket trevlig promenad, som ger några underbara vyer, speciellt från slottet, varifrån man kan se Palma och Alcudia vikar och Serra de Tramuntana. Gemensam middag på hotellet.

Dag 4 Deia – Soller, heldag (ca 10km)

Efter två dagars vandring har vi ångan uppe och det är dags att denna dag ta sig an en längre sträcka. Vi ska göra en promenad mellan Deia och staden Sóller. Detta är relativt lätt promenad. Vi passerar bl.a. den charmiga byn Cala Deia. På vägen ner får vi härlig utsikt över byn och bergen. På vår väg har vi havet på ena sidan och branta berg på den andra. Vi vandrar längs kullerstens stigar, och slingrande spår genom jordbruksmark innan vi kommer fram till vårt mål i Sóller. Middag på hotellet.

Dag 5 Mirador de ses Brasques, heldag (ca 12-13km)

Vi laddar med frukost på hotellet innan vi gör oss klara för resans sista vandring som är den längsta. Detta är en fantastisk fin och kustnära promenad, och kan lika gärna ses från vardera änden – från Sóller eller från den lilla viken Cala Tuent. En härlig bonus till vandringen är att vi passerar den fina gamla finca Balitx d’Avall (nu en restaurang och hotell), undangömt i en dal kantad av terrasser med olivträd. Vi tar oss sedan till den vackra Finca d’Avall. En fantastisk tur att avsluta våra vandringar med. Gemensam middag på hotellet.

Dag 6 Palma

Vi vaknar upp till en ny dag och äter en god frukost. Vi tar oss till Palma där vi möter upp vår lokalguide som tar med oss på en rundtur i staden. Palma är idag en Europas häftigaste mindre storstäder och är en stad som har vuxit otroligt i popularitet de senaste åren. Palma är en mycket gammal stad med ett vackert läge längst in i Palmabukten. Staden sjuder av liv med en alltjämt växande stadskärna och en fantastisk hamnpromenad, som gör att man lätt förälskar sig i staden. Ungefär hälften av Mallorcas befolkning bor i staden och här finner ni de bästa restaurangerna och för dig som gillar shopping har du verkligen kommit till rätt plats. Landmärket för staden är mästerverket katedralen La Seu. Middag på hotellet.

Dag 7 Ledig dag

Idag bestämmer vi helt själva vart och hur vi tillbringar dagen. Vi har ett behagligt gångavstånd till både strand och centrum. Njut av en härlig dag vid poolen eller gå den korta promenaden till Palma Novas vackra strand.  Middag på kvällen.

Dag 8 Palma – Göteborg

Efter många och innehållsrika dagar är det dags att bege sig hemåt. Vår transferbuss hämtar oss vid hotellet och kör oss till flygplatsen i Palma.