Vindalarna längs Rhen & Mosel

7 Dagar. Pris fr. 7,795 kr

Germany

Europa

Mosel och Rhen är kanske de mest kända floderna i Tyskland och här finner vi också de mest kända vindistrikten. Vi bor i Rüdesheim (Rhendalen) och Winningen (Moseldalen). På sluttningarna växer druvorna som ska förvandlas till ädelt vin och ovanför floden ligger de medeltida borgarna som kulisser i en klassisk riddarsaga. Folk från hela världen kommer hit för att uppleva gott vin och glad stämning. Allt detta inramas av fantastiskt vackra vyer! Vi hoppas att även Du vill följa med oss.

Dag 1 Hemorten – Bad Oldesloe

När alla resenärer är med på bussen, ställs färden söderut genom Halland till Helsingborg och färjan till Helsingör. Vidare förbi Köpenhamn över de danska öarna ner till Rödby och färjan till Puttgarden i Tyskland. I Bad Oldesloe väntar resans första middag och övernattning.

Dag 2 Bad Oldesloe – Rüdesheim am Rhein

Frukost på hotellet och vidare resa genom Tyskland. Vi kör förbi Hamburg, Hannover, Kassel och Frankfurt, sedan är det inte långt kvar till Rüdesheim am Rhein, där vi ska bo i två nätter. I Rüdesheim checkar vi in på trevliga Hotel Trapp där en god middag väntar. Efter maten njuter vi av en promenad längs Drosselgasse och en trevlig vinprovning.

Dag 3 Rhendalen

Under förmiddagen ska vi njuta av en härlig båttur på Rhen, som kantas av medeltida borgar precis som i en riddarsaga. Vi fortsätter med buss upp på Loreleiklippan, där utsikten är fantastisk! Tillbaka i Rüdesheim besöker vi Asbach Uralt, en av de mest kända Weinbrandbrännerierna. Det kommer att finnas tid för egna strövtåg, shopping och kanske en promenad utmed Rhen med alla sina flodbåtar. På någon vinstuga kan Du gärna prova traktens specialitet: Rüdesheimer Kaffee – Weinbrand och kaffe toppat med vispad grädde. Middag på hotellet.

Dag 4 Rüdesheim am Rhein –Winningen

Vi lämnar Rhen bakom oss för att istället följa Mosel tills vi når fram till Cochem. Cochem är verkligen en vacker stad och här hinner vi med en kort stadspromenad innan det ges tid för lite lunch. För att uppleva Moseldalen på bästa sätt kommer vi under eftermiddagen att byta ut vår bekväma buss mot traktor och släp. Nu beger vi oss ut bland vinrankorna till vackra svåråtkomliga utsiktsplatser och njuter av fantastisk natur och frisk luft. Färden tar oss till en av Mosels trevliga vintillverkare. Här får vi lära oss ”allt”om Moselvin under en rundvandring i vinkällaren. Vi avslutar med kombinerad likör- och vinprovning i denna härliga miljö. Framåt kvällen checkar vi in på vårt hotell vid Mosels strand, där vi äter en gemensam middag på kvällen.

Dag 5 Moseldalen

Idag besöker vi Tysklands äldsta stad – Trier. Staden är ett viktigt centrum för antika byggnader och konstskatter. Här finns en lång rad välbevarade historiska minnesmärken av världsklass (många av dem är sedan 1986 en del av UNESCO:s världsarv), som tillsammans med stadens konstskatter berättar en fängslande historia. Porta Nigra, amfiteatern liksom den gamla bron Römerbrücke som fortfarande är en viktig trafikled, visar vilken betydelsefull stad Trier var under antiken. Som besökare märker man också att det inte är långt till Frankrike, framför allt när det handlar om god smak, genom staden löper ett pärlband av utsökta restauranger. Under eftermiddagen kommer vi tillbaka vårt charmiga hotell och framåt kvällen äter vi en god middag i glada vänners lag.

Dag 6 Winningen– Lübeck

Idag säger vi farväl till vinparadiset och bussen styr norrut. Under tidig kväll kommer vi till Lübeck för middag och övernattning.

Dag 7 Lübeck – Hemorten

På morgonen äter vi frukost innan det är dags att fortsätta vår färd hemåt. Från Lübeck reser vi upp till Puttgarden och tar färjan över till Rödby. Vidare till Helsingör, som tar oss över sundet tills vi når svensk mark. Under kvällen är vi åter i våra hemtrakter.


Se våra övriga resor till Tyskland här