Schwerin och Wismar

4 Dagar. Pris fr. 3,495 kr

Germany

Europa

Vi tar Dig med till forna svenskmarker. Schwerin är en stad som verkligen charmar sina besökare. Här finns det mesta för en lyckad resa, en inbjudande gammal stadskärna, slingrande gränder och vackra torg, kantade av byggnader från flera epoker. Dessutom är allt i originalskick eftersom inget förstördes under andra världskriget. Wismar är en riktig liten pärla och representerar prototypen av välutvecklad hansestad under blomstringstiden på 1300-talet. Stadskärnan är så välbevarad att den tagits upp på UNESCOS lista över världsarv. Stadens historia är mycket intressant – från rik hansestad, till svensk besittning till DDR-tidens försummelse. Vidga dina vyer med en resa till Wismar och Schwerin!

Dag 1 Hemorten – Schwerin

Tidig morgon stiger vi ombord på vår bekväma buss och rullar söderut. Vi kör över Öresundsförbindelsen till vårt grannland Danmark. Vidare går färden till Gedser, där färjan väntar för att ta oss till Rostock i Tyskland.  Vi fortsätter dagen med en avstickare till den underbara kurorten Bad Doberan och badorten Kühlingsborn. Vi njuter av den finkorniga vita sandstranden innan vi fortsätter de sista milen till vårt bekväma hotell. Här välkomnas vi med en välsmakande middag!

Dag 2 Schwerin

Efter en god och stärkande frukost beger vi oss till härliga Schwerin. Med sina knappt 100 000 invånare är staden Tysklands minsta delstatshuvudstad. Schwerin är en fantastisk stad med vackra gamla korsvirkeshus, slott och gator bevarade från svunna epoker eftersom det klarade sig undan krigets härjningar och med sjön som sträcker sig långt in i staden! Vi hinner med ett besök i såväl slottsträdgården som i Schwerins vackra slott under eftermiddagen. Vi hinner också med en båttur med stadens vita flotta. Under kvällen äter vi en gemensam middag.

 Dag 3 Wismar

Idag ska vi ta en närmre titt på UNESCO-orten Wismar och lära känna staden under en stadspromenad. Wismar har 350 byggnadsminnesmärken och siluetten av den gamla stadskärnan präglas av gotisk stil och barock. Wismars stora torg inramas av präktiga gavelhus och i ett av dem hittar vi Alter Schwede – stadens äldsta krog. Under dagen besöker vi Hanse Sektkellerei och får pröva deras mousserande vin på plats i den 350 år gamla vinkällaren. Vi avrundar dagen med en god middag på hotellet.

 Dag 4 Schwerin – Hemorten

Efter en stärkande frukost lämnar vi Schwerin för den här gången och rullar norrut. Nöjda och glada tar vi under kvällen farväl av våra trevliga resekamrater. På återseende!


Se övriga resor till Tyskland här