Information inför resan

Här har vi på Skaraborgsresor samlat information som kan vara viktigt inför din resa. Läs gärna igenom i lugn och ro.

Avbeställningsskydd
Avbeställningsskyddet  måste bokas på vid bokningstillfället! Förutom en expeditionsavgift på 300 :-/bokning (500:-/pers på flygresor) är våra kunder härigenom skyddade mot avbeställningskostnader enl. Allmänna Resevillkoren. Avbeställning måste ske före resans påbörjande och ska kunna styrkas med intyg från läkare om att resan ej kan genomföras. Läkarbesök ska göras senast avresedagen. Detta gäller även på 1-dagarsresor!
OBS! På alla teater – och evenemangsresor tillkommer kostnad för ej sålda biljetter, vid alla avbokningar oavsett orsak.

* 1-dagsresor  – ingår
* Ålandskryssning – 100:-
* Flygresor – 500:-
* Övriga resor – 200:-

Avbeställningskostnader vid ej avbeställningsskydd
1. Avgift vid avbokning mer än 30 dagar före avresan 200:-/pers
2. Sker avbeställning 14-30 dagar före avresan, erlägges 25% av resans pris, dock lägst anmälningsavgiften
3. Sker avbeställning senare än 9-13 dagar före avresan erlägges 50% av resans pris
4. Sker avbeställning 8 dagar eller senare ska resenären betala hela resans pris.
En expeditionsavgift tillkommer alltid med 300:-/bokning vid avbokning av resa utöver ovanstående kostnader.
OBS! Utebliven betalning innebär inte automatisk avbokning.

Pass, visum, försäkringar och vaccination
För utlandsresor ska resenär vara försedd med giltigt pass. På resor inom Norden gäller passfrihet om man är svensk medborgare. Resenär som ej är svensk medborgare ska anmäla detta vid bokningen. Vid inresa till länder som ingår i Schengenområdet sker ingen obligatorisk passkontroll men vid särskilda omständigheter kan tillfälliga kontroller förekomma. På resor till länder utanför Europeiska unionen måste passet vara giltigt minst sex månader efter utresa. Resenären ansvarar själv för att nödvändiga visum och andra handlingar ordnas. Det är bra att kontrollera så att du har en giltig reseförsäkring, det gör du direkt via ditt försäkringsbolag. Är du osäker på om du behöver någon vaccination inför resan kan du kontakta sjukvårdsrådgivningen eller din lokala vårdcentral. Om du mot förmodan skulle vara tvungen att uppsöka sjukvård utomlands underlättar det om du har med dig ett EU-kort som beställs via Försäkringskassan. 

Påstigning/Avstigning
Du måste stiga på bussen på den plats Du angivit vid bokningen. Det är inte säkert att vi har påstigning på alla platser enligt tidtabellen, och är det inga resenärer anmälda på en viss plats, angör inte bussen den platsen. Kontrollera noga på Din bekräftelse att anslutningsplats stämmer med Dina önskemål. Vi uppmanar alla att vara ute i god tid vid påstigningsplatserna. Skulle bussen av någon anledning vara sen, stanna kvar tills bussen kommer! Vi reserverar oss för eventuella ändringar av påstigningstider. Vid avstigning kontrollera noga att Du har med Dig Din resväska, jacka, paraply, plånbok, telefon och övriga tillhörigheter. Har du frågat oss om hemkomsttiden, vill vi än en gång göra Dig uppmärksam på att det endast är en ungefärligt beräknad tid Du har fått. Det går aldrig att fastställa exakt när bussen kommer tillbaka till Din hemort. Vi lämnar ingen tidsgaranti på hemkomsten då det ofta förekommer avvikelser. Du får därför räkna med att vara flexibel när det gäller Din privata anslutning från avstigningsplatsen och hem.

Våra bussar
Resorna genomförs med moderna långfärdsbussar utrustade med fällbara stolar, läslampor, toalett och luftkonditionering. Resenärer med funktionshinder måste själva kunna gå ombord på bussen. Det kan förekomma att Skaraborgsresor hyr in buss med motsvarande standard från ett annat företag. På vissa flygresor använder vi oss av utländska bussar där standarden dock kan vara annorlunda.
OBS! På våra resor oavsett resmål kan inga platsreservationer göras, undantaget om det finns ett läkarintyg som styrker att åkomman kräver en viss placering i bussen.

Bagage
Vi har gott om plats för bagage i de moderna bussarna, vilket innebär att en stor resväska + ett handbagage per person inte är några problem. Problem uppstår dock om alla handlar enligt de nya generösa bestämmelserna för införsel av alkohol. Framförallt blir det problem med bussens tillåtna totalvikt. Totalvikt för bagage, inkl eventuella inköpta varor är 30 kg på våra bussresor. Önskas bagagelapp finns detta att tillgå ombord på våra bussar. Du som resenär ansvarar själv för Dina tillhörigheter, liksom transport av Ditt bagage från bussen till och från hotellrummet. Kontrollera noga att Du inte glömmer något. Det kan vara besvärligt att återfå kvarglömda effekter. Om Du trots allt skulle glömma något hjälper vi till att efterforska sakerna till självkostnadspris.
OBS! Det finns särskilda bestämmelser för maxvikt på våra shoppingresor, se under resp. resa!

Våra hotell
Alla rum på våra hotell har dusch/wc (med reservation för några av rummen på Härjedalsresan). Priserna är baserade på del i dubbelrum. På varje hotell finns ett begränsat antal enkelrum reserverade. Trebäddsrum eller familjerum på förfrågan. Vi reserverar oss mot hotellbyte som sker utanför vår kontroll. OBS! På vissa hotell kan ett dubbelrum ha en grandlit säng (160 x 200 cm) med ett gemensamt stort täcke.

Kost
De måltider som ingår i resans pris finns angivna i resefaktarutan vid respektive resa. För er som önskar specialkost måste detta meddelas i god tid före avresan. Vi kan dock inte garantera att hotell-/restaurangköken kan tillgodose alla allergier. Tips! Om du är glutenallergiker rekommenderar vi er att medta eget bröd på resor utomlands. Tänk på att matkulturen varierar beroende på vilket land ni väljer att resa till.

Genomförande av resa
Inställande av 1-dagarsresa på grund av för få deltagare, meddelas resenären senast 2 dagar före avresan. På 2- och 3-dagarsresor meddelas resenären senast 7 dagar före avresan och på längre resor, senast 14 dagar före avresan. På våra flygresor meddelas resenären senast 14 dagar före avresan.  Resa genomförs vid minst 20 anmälda deltagare.

Information gällande flygresor
På våra flygresor ingår inte alltid och mat/dryck ombord på planet men det finns då lättare förtäring att köpa ombord. Maxvikt för ditt bagage är 20 kg/person, samt 5 kg för ditt handbagage. Se till att ditt pass är giltigt i tre månader efter hemkomst för att undvika problem i samband med incheckningen. Vi reserverar oss även mot ev ändringar av flygskatter, flygrutter och tider som sker utanför vår kontroll. Boka gärna resor med flyg i god tid!! Bokar du någon av de flygresor som görs i samarbete med Columbus resor, gäller deras avbokningsvillkor och särskilda villkor.

Jourtelefon:
När kontoret är stängt kan Du vid BRÅDSKANDE ÄRENDEN t ex vid sen avbokning eller om bussen inte kommer, nå oss på vår jourtelefon: 070-530 24 80. Du kan tyvärr inte boka in någon resa eller göra ändringar i Din bokning när Du ringer vår jourtelefon. För bokning och information vänd Dig till oss på kontoret, vi har öppet helgfria vardagar måndag – torsdag kl. 08.00 – 17.00 och fredag 08.00 – 14.30 och nås på tel: 0515-300 66. Det går också bra att skicka oss ett e-mail på: info@skaraborgsresor.se, och kika också gärna på vår hemsida: www.skaraborgsresor.se

Vi hjälper gärna till med alla bokningar oavsett om du reser på egen hand eller i större sällskap. Välkommen!


Skaraborgsresor är en trygg och erfaren arrangör av bussresor, kryssningar och flygresor i Sverige, Norden och Europa.

KONTAKT

Adress : Box 60, 521 05 VARTOFTA

Telefon : 0515-300 66

info@skaraborgsresor.se