Almunecar

8 Dagar. Pris fr. 8,995 kr

Spain

Flygresor

Här erbjuder vi en resa till vackra Andalusien med sol och bad blandat med kulturella upplevelser. Spanska Almunecar där vi bor under hela resan är en populär turistort med fantastiska omgivningar och kristallklart vatten. En vacker plats att uppleva och njuta av!

Dag 1 Landvetter – Malaga – Almunecar

Vi möts på flygplatsen för att tillsammans ta oss med flyg till Spanien och Malaga. Här väntar vår buss på oss som ska ta oss till vår stad Almunecar (ca 1 tim) där vi ska bo i 7 härliga nätter. Middag äter vi tillsammans denna kväll på hotellet.

Dag 2 Almunecar

Utvilade och mätta efter en god frukost har vi idag en skön heldag på stranden eller vid poolen. Vårt hotell ligger centralt och vi har endast 150 m till den största stranden. Vill man inte ligga på stranden kan man njuta av vår stad. Almunecar är en typisk andalusisk stad med slingrande gator och små torg, passa här på att handla de exotiska frukter som odlas i närområdet. Något man inte ska missa är Encarnaciónkyrkan och det arkeologiska museet. Gemensam middag på hotellet.

Dag 3 Utflykt Granada

Idag är det planerat för en heldagsutflykt till Granada. Granada ligger enastående vackert med de nästan alltid snöklädda topparna i Sierra Nevada i bakgrunden. Vår buss kör oss till den berömda borgen Alhambra där vår guide tar oss med på en rundtur. Vi besöker även de moriska kungarnas lustslott Generalife med dess vackra trädgårdar. Gemensam middag på hotellet.

Dag 4-5 Almunecar

Vi har nu 2 dagar att spendera som vi vill. Sola, bada eller varför inte göra någon utflykt på egen hand? Vår reseledare finns självklart där för oss och kan ge förslag på aktiviteter utöver programmet. Middag serveras på hotellet båda kvällarna.

Dag 6 Utflykt Malaga/Nerja

Idag beger vi oss till Malaga, Evert Taubes omsjungna stad, tillsammans med vår lokalguide. Här promenerar vi i den gamla vackra stadsdelen och tar oss även upp till klippan med fyrtornet. Här har vi en enastående utsikt över staden, den moriska borgen och katedralen. Vi besöker även droppstensgrottorna i Nerja med sina 20,000 år gamla väggmålningar. Grottorna har en fantastisk akustik och används ofta för musikevenemang. Staden Nerja är byggd på en klippa och från dess utsiktsplats, även kallad ”Europas balkong”, har vi en vidunderlig utsikt över kusten. Gemensam middag på kvällen.

Dag 7 Almunecar

Efter en välsmakande frukost spenderar du denna dag som du själv vill. Passa på att ta en sista skön dag på stranden eller utforska det du inte hann med tidigare i veckan. Vi samlas åter igen på kvällen för en sista middag tillsammans.

Dag 8 Almunecar – Malaga – Landvetter

Våra väskor är packade och under dagen tar vår buss oss tillbaka till flygplatsen, där vi sedan lyfter mot Sverige och Landvetter igen.


Se våra övriga resor till Spanien här