Kivik med Äppelmarknaden

2 Dagar. Pris fr. 2495 kr

Sweden

Sverige

Välkomna till Hamnplan i Kivik och årets stora skördefest på Österlen – Äppelmarknaden! Här besöker vi den underbara marknaden med “Världens största Äppeltavla” (äpplen i 1000-tals kilo!), och deltar i firandet kring skördefesten. Givetvis kommer vi att upptäcka fler skånska sevärdheter och uppleva den genuina atmosfären. 

Dag 1 Hemorten – Ystad med omnejd

Vi lämnar våra hemorter och åker söderut till måleriska Skåne. Självklart med stopp på vägen. På tur står ett besök vid Bosjökloster som också kallas för ”Ringsjöns pärla”. Det vita slottet ligger på näset mellan två sjöar. Slottsterrasserna och rosengården är ständigt växlande under årstiderna med tiotusentals växter. Vi börjar vårt besök här med en god lunch och sedan väntar den omfattande guidningen i klostret, trädgården och kyrkan. Vi åker sedan vidare mot Ystad där vi ska bo denna natt. Här tar vår reseledare med oss på en rundtur och visar oss denna mysiga stad. För den som önskar finns det tid att kanske ta en eftermiddagsfika på egen hand eller varför inte strosa omkring i stadens butiker en stund. Kvällen avrundas med en god middag.

Dag 2 Ystad  – Äppelmarknaden – Hemorten

Frukost på hotellet innan avfärd mot resans höjdpunkt – Äppelmarknaden! Årets marknad har precis öppnat och bjuder naturligtvis på en massa attraktioner. Här beskådar vi den vackra äppeltavlan, provsmakar de olika äppelsorterna och ser uppträdande artister. En äkta skördefest! Den som önskar kan åka med äppelexpressen för att besöka Äpplets Hus och Kiviks Musteri. Lunch äts på egen hand. När vi är nöjda med dagen så åker vi vidare för ett kortare stopp vid Ravlunda kyrka och Fritiof Nilsson Piratens grav. Vi är åter i våra hemtrakter framåt kvällen.


Se även våra övriga Sverigeresor här