Berninaexpressen

0
Pris
Från10.695 Kr
Pris
Från10.695 Kr
 

Boka nu - Du kan boka den här resan här online eller genom att ringa oss

 

0515-300 66

Boka online

 
Spara till önskelista

Adding item to wishlist requires an account

240

Varför boka med oss?

 • Alltid bra och prisvärt
 • Vi värnar om varje enskild resenär
 • Handplockade resor och aktiviteter
 • En trygg och erfaren researrangör

Har du frågor?

Tveka inte att höra av dig till vår kunniga och trevliga personal med dina frågor. Du når oss antingen via telefon eller per mail.

0515-300 66

info@skaraborgsresor.se

9 Dagar
Österrike, Schweiz, Italien

Följ med på denna Alpresa som går genom Österrike, Schweiz och Italien. Här får vi uppleva den vackraste vägen i Schweiz, järnvägen. Berninaexpressen tar oss från Chur till italienska Tirano, en resa för själ och sinne med fantastiska vyer över spegelblanka sjöar och snöklädda berg. Alpsjöar, bryggeribesök, frukt- och vinodlingar är upplevelser vi har framför oss under denna vackra resa.

Dag 1 Hemorten – Hannover

Välkomna ombord på vår första dagsetapp. Efter uppsamling av alla resenärer färdas vi söderut genom Danmark. Milen försvinner snabbt på motorvägen och snart når vi Tyskland. På kvällen blir det övernattning och middag på vårt hotell utanför Hannover.

Dag 2 Hannover – Feldkirch

Efter en god hotellfrukost tar vi plats i bussen. Vi passerar flera tyska städer och vår reseledare berättar intressanta historier om de platser som vi kör förbi. Framåt eftermiddagen passerar vi gränsen till Österrike och snart kan vi skymta Bodensjön. Dagens mål är den vackra gamla staden Feldkirch. Vi övernattar på charmiga och gemytliga Central Hotel Löwen i lilla Nofels en bit utanför staden. Här blir vi väl omhändertagna och österrikisk middag väntar på oss under kvällen.

Dag 3 Feldkirch och bryggeribesök

Efter en välsmakande frukost på Central Hotel Löwen är det dags att titta närmare på staden Feldkirch med sin gamla medeltida stadskärna. Vi gör en gemensam promenad och får bland annat höra historier om staden, slottet Schattenberg och de stora kyrkorna. Under eftermiddagen kör vi till staden Dornbirn och till en av Österrikes mer kända öltillverkare där man har bryggt öl sedan 1834. Vi går själva runt på deras bryggerimuseum och lär oss om bryggeriprocessen. Självklart provsmakar vi ölen. Gemensam middag på hotellet.

Dag 4 Feldkirch – Bernina Express – Bolzano

Frukost på hotellet innan det är dags för utcheckning. Vi beger oss sedan söderut till Schweiz och Chur. Här stiger vi på det berömda Glaciärtåget Bernina Express. Vår färd går över mäktiga glaciärer innan den avslutas bland palmer i Tirano som ligger i Italien. Sittande i en panoramavagn njuter vi av fantastiska vyer. En oförglömlig upplevelse som också är en av resans höjdpunkter. Bussen hämtar oss i Tirano och därefter går resan vidare genom vackra landskap och de kända italienska alperna. Dagen slutmål är regionen Sydtyrolen som ligger i norra Italien. Framåt kvällen ankommer vi till vårt trevliga hotell i Bolzano där vi ska spendera 3 nätter.  På kvällen serveras middag på vårt hotell. Välkomna till Italien!

Dag 5 Dolomiterna

Dagen spenderar vi i vackra Sydtyrolen. Här imponeras vi av den enastående naturen där enorma frukt- och vinodlingar, slott, borgar, dalar och raviner är återkommande inslag. I Sydtyrolen ligger de italienska Alperna, Dolomiterna, som är med på Unescos världsnaturarv och idag ska vi titta närmare på dem. Vi gör en bergstur till Dolomiterna längs Storadolomitvägen och kabinbana.  Mäktig natur så glöm inte kameran! Vi åker tillbaka till vårt hotell för middag.

Dag 6 Lago di Caldaro och vinprovning

I Sydtyrolen blandas den italienska och den österrikiska kulturen. Här talas både italienska och tyska och alla platser har ett namn på vartdera språket. Denna blandning ger området en unik charm. I Sydtyrolen finns det många vackra små alpsjöar. En halvtimmes bussresa från vår by Bolzano ligger den vackra sjön som på italienska heter Lago di Caldaro eller på tyska Kalterer See. Denna sjö sägs vara den varmaste av alla sjöar i alpområdet. Hit åker vi för att beundra den vackra naturen med de höga bergen och sjöns blå färg. Vi passar också på att besöka någon av de små byar som ligger i närheten och då även dess marknad. Här hittar man allt från goda äppeljuicer, vin, frukt, grönt, ost, bacon, skinka etc. Här finns något för varje smak och ett bra tillfälle att köpa med sig goda italienska delikatesser. Även i Sydtyrolen produceras goda italienska viner. Vi åker längs vinvägen i Sydtyrolen och under eftermiddagen besöker vi en italiensk vinbonde där vi får en rundvandring och därefter får provsmaka de goda vinerna. Åter på vårt hotell väntar en gemensam middag.

 Dag 7 Bolzano – Bad Kissingen

Idag lämnar vi Italien och åker över det storslagna Brennerpasset mot Österrike och därefter vidare mot Tyskland. I kväll övernattar vi på ett hotell i Bad Windsheim där vi också äter middag.

Dag 8 Bad Windsheim – Bad Oldesloe

Efter frukost tar vi plats i bussen igen och tillsammans med vår duktiga chaufför och kunniga reseledare samt så klart trevliga reskamrater rullar milen på snabbt. Tidig kväll beräknas vi komma fram till vårt hotell för middag och övernattning.

Dag 9 Bad Oldesloe – Hemorten

Resans sista dag väntar. Med ett glatt humör och många trevliga resminnen är stämningen på topp i bussen. Under kvällen ankommer vi till hemorten där vi tar farväl av det glada gänget i bussen.

Tack för denna resan!

Avresedatum

2021-09-08

Information

Ingår i priset:

 • Bussresa
 • Färje- och vägavgifter
 • Logi i dubbelrum
 • 8 frukostar
 • 8 middagar
 • Utflykter enligt program
 • Bernina express Tirano- Chur
 • Linbana
 • Bryggeribesök
 • Vinprovning
 • Reseledare

Övrig information:
Valuta: Euro

Enkelrumstillägg: 1,750:-

Avbeställningsskydd: 200:-

Ev.övriga entréavgifter och måltidsdrycker ingår ej!

Påstigningsplatser

Vår buss hämtar…
Skara, Busstn: 04.15
Skövde Arenabadet:04.45 
Falköping Resecentrum, hpl R: 05.15
Ulricehamn, Marknadsplatsen: 06.00 
Borås, Resecentrum: 06.30
Göteborg, Mässans Gata/Korsvägen: 07.30 
Kungsbacka, Skogskapellet: 08.00
Björkängs Vägkrog: 09.00
Falkenberg, McDonalds: 09.30
Halmstad, Arena: 10.00
Helsingborg, Knutpunkten, Marina Plaza: 10.45

Hotell

Dag 1: Wyndham Hannover Atrium Hotel, HANNOVER

Dag 2-3: Central Hotel Löwen, FELDKIRCH

Dag 4-6: Chrys Hotel, BOLZANO

Dag 7: Arvena Reichsstad Hotel, BAD WINDSHEIM

Dag 8: Good Morning + Bad Oldesloe, BAD OLDESLOE

Bilder