Bremen

4 Dagar. Pris fr. 4,295 kr

Germany

Europa

Bremen – den skinande pärlan i nordvästra Tyskland och de världsberömda stadsmusikanternas hemstad. Det stora, eleganta torget är den gamla hansastadens hjärta, här står den berömda Rolandsstatyn och det ståtliga hantverkshuset Schüttning. Stadens äldsta kvarter Schnoor har en romantisk atmosfär med sina gamla gränder och små hus. Som kontrast till Bremens äldre delar står nya moderna attraktioner som Bremen Space Park och Universum Science Centre. Men staden är först och främst ett nöjescentrum!

Dag 1 Skaraborg – Bremen

Nu är väskan packad och bussen väntar. Det är dags för vår äventyrliga resa till Bremen. Vi kliver ombord och fortsätter längs Hallandskusten ner till Skåne. I Helsingborg tar vi första färjan för att ta oss över till Danmark. Snart är vi också i Rödby och ombord på nästa fartyg. Fram emot kvällen checkar vi in på vårt hotell i Bremen och äter en god middag tillsammans på Frisenhof.

Dag 2 Stadsrundtur Bremen

Vi börjar med stadig frukost på hotellet. Mätta och belåtna ger vi oss ut i folkvimlet där vår lokalguide tar oss med på en rundtur till fots och det finns mycket att se! I århundraden har det stora torget varit Bremens hjärta och anses vara ett av de mest eleganta i hela Tyskland. Här hittar vi Rolandsstatyn, hantverkshuset Schütting och det härliga Rådhuset som byggts på 1400-talet.Vid torget finns det också frestande konfekt- och chokladbutiker, uteserveringar och gemytliga restauranger. På eftermiddagen gör vi ett besök på Beck´s Brauerei. Här får vi en rundvisning och provsmakning av 3 olika sorters öl.

Dag 3 Bremen

Ännu en dag i den fantastiska staden. Vi börjar även denna dag med en stadsvandring, men då i det underbart vackra Schnoor-kvarteret. Schnoor är plattyska och betyder egentligen radband. Namnet passar verkligen bra, för här ligger de små husen från 1400- och 1500-talen tätt på rad. I husen längs gränderna håller många konstnärer och guldsmeder till. Här finns också världens minsta hotell, ett leksaksmuseum och en butik där man där man enbart säljer julpynt och det året om! Vandringen avslutas vid floden Weser där man på egen hand kan passa på att åka en båttur. Resten av dagen kan var och en bestämma själv vad man vill göra. Det går alldeles utmärkt att strosa runt på stan, shoppa och äta gott. Bakom Schütting ligger Böttcherstrasse, som leder ner mot Weser, där man förr tillverkade tunnor. Mellan åren 1923 och 1931 restaurerades och byggdes hela gatan om och idag hittar vi gallerior, boutiquer, restauranger, teatrar och muséer här. Någon vill kanske besöka de nyare attraktionerna som t ex: Space Park Bremen – ett underhållningscenter där man bl a kan göra en simulerad resa i rymden. På Universum Science Center kan alla prova på och experimentera kring människan, jorden och kosmos.

Dag 4 Bremen – Skaraborg

Frukost på hotellet och sedan lämnar vi Bremen. Vi beger oss norrut mot Puttgarden. Här tar vi färjan över till Danmark och sedan vidare till nästa färjeläge i Helsingör och båten som tar oss till Helsingborg. Det är snart dags att säga farväl till varandra. På återseende!