Dalarna med Kalle Moraeus

3 Dagar. Pris fr. 4,975 kr

Sweden

Sverige

På denna resa ska vi sjunga med Kalle Moraeus i Dalhalla, en av de mäktigaste och vackraste utomhusarenorna i Europa.  Vi åker även runt Siljan, som bjuder på många intressanta besök t.ex. dalahästtillverkning i Nusnäs, Mora och Carl Larsson–gården i Sundborn. En perfekt mix!

Dag 1 Hemorten – Tällberg

Vi påbörjar vår resa under tidig förmiddag och tar på vägen till Tällberg ett lunchstopp. Resan går sedan vidare mot vårt hotell First Hotel Tällberg där vi ska bo våra 2 nätter. Här avnjuter vi en god middag innan det är dags att bege sig till Dalhalla och konserten, vars spelplats är unik med fantastiskt akustik. Här underhåller Kalle Moraeus med sina duktiga musiker och gäster, som i år är bl.a. Lasse Berghagen, Loa Falkman och Orsa spelmän. Evenemanget är under bar himmel så tänk på att ta med kläder efter väder (paraply är ej tillåtet). Efter konserten värmer vi oss med lite vickning på hotellet innan sköna sängar väntar på oss. OBS sen kväll.

Dag 2 Siljan runt

Idag rullar bussen Siljan runt. Vårt första stopp är Nusnäs och Dalahästtillverkningen, det svenskaste av Sverigesymboler. Vi åker sedan till Mora där vi har tid att äta samt strosa runt på egen hand eller med vår reseledare. Under eftermiddagen blir det ett besök på Sollerön, denna gamla fina kulturbygd. Vi åker sedan tillbaka till Tällberg och vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 3 Tällberg – Hemorten

Vi lämnar Tällberg och åker mot Falun och vidare till Sundborn. Här ska vi göra ett intressant besök i Karin och Carl Larssons berömda hem. Efter detta besök går färden vidare mot Falun där vi tillbringar en stund på egen hand. Varför inte passa på att äta lunch? Framåt kvällen är vi åter i våra hemtrakter.

BEGRÄNSAT ANTAL PLATSER – FÖRST TILL KVARN!


Se även våra övriga Sverigeresor här