I Evert Taubes Fotspår

3 Dagar. Pris fr. 3,995 kr

Sweden

Sverige

Vi tar er med genom Bohusläns rika och omväxlande landskap till de platser som inspirerade Evert Taube. Han växte upp på den vindpinande ön Vinga, i gränslandet mellan himmel, hav och land. Vi vill visa Bohuslän så som Evert Taube såg det! Kanske bjuds det också på en och en annan visa.. 

Dag 1 Hemorten – Ljungskile

Vi lämnar hemorten på morgonen och tar oss mot Kungälv där vår guide möter upp oss. Vi äter här en god lunch på anrika Fars hatt. Året var 1925 och det var där och då som Evert och Astri påbörjade sin bröllopsresa. Vi påbörjar även vår härliga resa här! Vi fortsätter sedan till Tjörn och Åstol, där vi gör en promenad i detta vackra fiskeläge. Vårt slutmål denna dag är Ljungskile Folkhögskola som ligger fantastiskt vackert mellan hav och fjäll. Vi checkar in och avnjuter sedan en god middag tillsammans.

Dag 2 Utflykt

Efter frukost rullar bussen igen och tar oss denna dag till Smögen och Hållö, alt. Grebbestad (vädret bestämmer). I Smögen besöker vi självklart den välkända bryggan innan vi tar båten över till den vackra granitön Hållö. Hållö är värd ett besök av många skäl. Här får vi komma upp i fyren, titta in i museet och se det vackra kapellet. Vi bjuds på en picknicklunch denna dag. Vi återvänder sedan till fastlandet och Ljungskile igen. Denna kväll dukas det upp till en härlig skaldjursbuffé i restaurangen!

Dag 3 Ljungskile – ” Taubeland”– Hemorten

Efter frukost checkar vi ut och åker via Orust till de öar som Evert Taube kallade Paradisöarna som barn. Vi besöker bl.a. handelsman Flink, därefter gör vi en avstickare till Skaftö för lite nutida kultur i form av inspelningsplatserna för Viveca Lärns ”Saltön”. När hungern gör sig påmind styr vi kosan mot Uddevalla för en sista gemensam lunch. Vi säger sedan adjö till vår guide och rullar vidare hemåt till våra hemorter.

 


Se även våra övriga Sverigeresor här