0515-300 66 info@skaraborgsresor.se

Flodkryssning på Donau

0
Pris
Pris
 

Boka nu
Ring oss för att boka denna resa

 

0515-300 66

Spara till önskelista

Adding item to wishlist requires an account

24

Varför boka med oss?

 • Alltid bra och prisvärt
 • Vi värnar om varje enskild resenär
 • Handplockade resor och aktiviteter
 • En trygg och erfaren researrangör

Har du frågor?

Tveka inte att höra av dig till vår kunniga och trevliga personal med dina frågor. Du når oss antingen via telefon eller per mail.

0515-300 66

info@skaraborgsresor.se

7 dagar
Tyskland, Österrike, Ungern, Slovakien

Tänk att få somna i Wien och vakna i Budapest, det är fullt möjligt på vår flodkryssning på Donau! På denna kryssning hinner vi besöka fyra länder och fem städer i den östra delen av Europa. Dagarna är fyllda av spännande utflyktsmål och sevärda städer och på kvällarna njuter vi av god mat, shower, livemusik och avkopplande stunder ombord.

Dag 1. Hemorten till Passau
Vi reser från Landvetter med direktflyg från Landvetter till München. I München väntar en transferbuss som ska ta oss vidare till Passau, där vi ska tillbringa vår första natt, på Alstadt Hotel. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Avresa från Passau 
Efter frukost på hotellet finns lite tid att upptäcka staden Passau på egen hand innan vi beger oss till terminalen för att kliva ombord på vår kryssningsbåt MS Amethyst. Vi går ombord på båten under tidig eftermiddagen och börjar resan med att äta en gemensam sopplunch ombord innan båten lägger ut från kaj och vi påbörjar vårt äventyr på floden Donau. Ombord kan vi varje dag njuta av, livemusik, shower och quiz. En av kvällarna blir det en galamiddag med glassparad och en annan kväll blir det en Apfelstrudelshow och Kaiserschmarrnsförvisning.
På kvällen träffas vi åter för en välkomstcocktail och därefter äter vi en gemensam middag i restaurangen.

Dag 3. Österrike – Wien
Idag väntar en dag i Wien. Vi ankommer till Wien först vid lunchtid så det finns gott om tid för en långfrukost eller en sovmorgon. För de som vill går det att lägga till en stadsrundtur i Wien men det går även bra att utforska staden på egen hand. Kanske besöka Spanska ridskolan, Schönbun slott eller bara strosa runt och beskåda den vackra arkitekturen som finns i staden. Båten lämnar åter kaj kl. 18:00 och vi äter på kvällen en gemensam middag ombord.

Dag 4. Ungern – Budapest
På tidig förmiddag anländer vi till Budapest, även här finns möjlighet att boka till en stadsrundtur med lokalguide i staden. För den som vill upptäcka staden på egen hand finns mycket att titta på under dagen. Vandra över kedjebron mellan stadsdelarna Buda o Pest, besöka det Ungerska Parlamentet som är belägget precis vid Donaus flodkant och är en av Ungerns mest fotograferade byggnader. För den som vill koppla av ordentligt kan vi varmt rekommendera ett besök vid något av stadens alla berömda terminalbad.
Båten lämnar inte kaj förrän vid 21:00 så det finns gott om tid att utforska staden!

Dag 5. Slovakien – Bratislava
Efter en lång dag i Budapest börjar vi dagen med en avkopplande förmiddag ombord. Vid lunchtid når hamnen i Bratislava och har några timmar i land. För att få ut så mycket som möjligt av besöket finns möjlighet att boka till en guidad rundtur men givetvis går det bra att även upptäcka Bratislava på egen hand.  Promenera på shoppinggatan St Michaels Tower Street eller strosa längs kullerstensgatorna och beundrar barockarkitekturen i Bratislavas äldre delar. På tidig eftermiddag lämnat båten hamnen igen och vi fortsätter vår resa vidare på Donau.

Dag 6. Österrike – Wachau
På morgonkvisten når vi Österrike och hamnen i Wachau. Dagen kan tillbringas på egen hand i staden eller så finns det möjlighet att lägga till en guidad rundtur där även ett besök vid klostret Melk ingår. På eftermiddagen lämnar båten kajen i Wachau och det finns gott om tid att koppla av och njuta av de vackra vyerna utmed Donaus flodkant. På kvällen träffas vi i baren för en  gemensam avskedscocktail innan vi äter gemensam middag i restaurangen.

Dag 7. Passau och hemresa
Efter frukost är det dags för oss att kliva av vårt kryssningsfartyg för den här gången. Vid hamnen väntar vår transferbuss som skall ta oss till flygplatsen i München. Vi reser med direktflyg från München till Landvetter och når på kvällen hemorten igen. Berikade med många minnen och upplevelser i bagaget!

Information

I priset ingår:

 • Flygresa t/r 
 • Busstransfer i Tyskland
 • 1 natt med del i dubbelrum inkl. middag och frukost
 • 5 nätters kryssning med del i dubbelhytt på huvuddäck inkl. helpension
 • Sopplunch vid ombordstigning 
 • Eftermiddagsfika med kaffe och kaka
 • Arrangemang ombord
 • Välkomst- och avskedscocktail 
 • Livemusik i baren dagligen
 • Shower och quiz
 • Bagageservice vid ombord- och avstigning
 • Reseledare

Övrig information:

Enkelhyttstillägg: 5,950:-

Avbeställningsskydd: 500 :-

Efter bokning behöver vi en kopia på ert pass!

Resan körs i samarbete med Columbusresor

Påstigningsplatser

För information om transfer till Landvetter, kontakta oss!

Flyg

Avresa: 27/9 2021

Hotell

Alstadt Hotel, PASSAU

Bilder