Från Östersjön till Nordsjön

0
Pris
Från4.595 Kr
Pris
Från4.595 Kr
 

Boka nu - Du kan boka den här resan här online eller genom att ringa oss

 

0515-300 66

Boka online

 
Spara till önskelista

Adding item to wishlist requires an account

193

Varför boka med oss?

 • Alltid bra och prisvärt
 • Vi värnar om varje enskild resenär
 • Handplockade resor och aktiviteter
 • En trygg och erfaren researrangör

Har du frågor?

Tveka inte att höra av dig till vår kunniga och trevliga personal med dina frågor. Du når oss antingen via telefon eller per mail.

0515-300 66

info@skaraborgsresor.se

4 Dagar
Tyskland

Kielkanalen går från Östersjön till Nordsjön och firar 125 år 2020. Varje år passerar här upp till tre gånger så många fartyg som genom Panamakanalen eller Suezkanalen, så den är en av Europas mest trafikerade vattenvägar!

Vi bor i Bad Bramstedt, upplever livet på Kielkanalen från en hjulångare, gör en trevlig utflykt till det stora fruktodlingsområdet Altes Land och spenderar tid i Hamburg.

Dag 1 Hemorten – Bad Bramstedt

Väskan är packad och bussen väntar. När alla är ombord på bussen fortsätter vi längs Hallandskusten ner till Skåne. I Helsingborg tar vi första färjan över till Danmark. Snart är vi också i Rödby och ombord på nästa fartyg som tar oss till Puttgarden. Fram emot kvällen checkar vi in på vårt hotell i Bad Bramstedt och äter en god middag tillsammans i hotellets restaurang.

Dag 2 Fruktgård och Hamburg

När frukosten är intagen är det dags för dagens äventyr. I marskområdets Altes Land ser vi byn Finkenwerder vid floden Elbe med fantastisk utsikt över Airbus produktions-, start- och landningsområde. Här byggdes redan 1944 den första BV238 som var dåtidens största flygplan och bara 20 år senare byggdes Tysklands största jetplan. Strax därefter startade Airbus 300 programmet i produktionsområdet som vi ser. I detta sammanvävda land, fyllt av kanaler och med sin tegelstensarkitektur från hansatiden, stannar vi på en av de familjeägda fruktgårdarna för att åka traktortåg. På eftermiddagen besöker vi Hamburg innan vi vänder tillbaka till vårt hotell för middag och sköna sängar.

Dag 3 Kielkanalen

Denna dag går vi ombord på en hjulångare för att möta otaliga skepp på Kielkanalen, både fraktfartyg, segelbåtar och färjor, samt slussa. Kanske möter vi också ett av de många kryssningsfartyg som använder kanalen som genväg till/från Östersjön. Vi serveras brunchbuffé med lokala specialiteter och dryck samt ett kakbord med tårtor och bakelser. När vi är åter på fast mark åker bussen tillbaka till hotellet. Middag avslutar denna dag.

Dag 4 Bad Bramstedt – Hemorten

Frukost på hotellet och sedan lämnar vi Bad Bramstedt. Vi beger oss norr ut mot Puttgarden. Här tar vi färjan tillbaka till Danmark och därefter vidare från Helsingör till Helsingborg. Det är snart dags att säga farväl till varandra.

Avresedatum

2021-08-24

Information

Ingår i priset:

 • Bussresa
 • Färje- och vägavgifter
 • Logi i dubbelrum
 • 3 frukostar
 • 3 middagar
 • Besök på fruktgård
 • Båttur på Kielkanalen
 • 1 brunch
 • Reseledare

Övrig information:
Valuta: Euro

Ev. övriga entréavgifter ingår ej.

Enkelrumstillägg: 550:-

Avbeställningsskydd: 200:-

Påstigningsplatser

Vår buss hämtar…
Skara, Busstn: 04.15
Skövde Arenabadet:04.45 
Falköping Resecentrum, hpl R: 05.15
Ulricehamn, Marknadsplatsen: 06.00 
Borås, Resecentrum: 06.30
Göteborg, Mässans Gata/Korsvägen: 07.30 
Kungsbacka, Skogskapellet: 08.00
Björkängs Vägkrog: 09.00
Falkenberg, McDonalds: 09.30
Halmstad, Arena: 10.00
Helsingborg, Knutpunkten, Marina Plaza: 10.45

Hotell

Bilder