0515-300 66 info@skaraborgsresor.se

Franska Rivieran- Cannes

0
Pris
Från11.995 Kr
Pris
Från11.995 Kr
 

Boka nu
Ring oss för att boka denna resa

 

0515-300 66

Spara till önskelista

Adding item to wishlist requires an account

18

Varför boka med oss?

  • Alltid bra och prisvärt
  • Vi värnar om varje enskild resenär
  • Handplockade resor och aktiviteter
  • En trygg och erfaren researrangör

Har du frågor?

Tveka inte att höra av dig till vår kunniga och trevliga personal med dina frågor. Du når oss antingen via telefon eller per mail.

0515-300 66

info@skaraborgsresor.se

8 dagar

Franska Rivieran eller Côte d’Azur som det benämns på franska är Europas kanske mest kända kustremsa och en riktig pärla utmed Medelhavets kustremsa. Med sitt kristallblå vatten, sina glamourösa städer och charmiga små bergsbyar blir semesterupplevelsen här komplett.

Dag 1. Hemorten – Nice
På morgonen lyfter vi från Landvetter med Norwegians direktflyg som tar oss till Nice. Här väntar en transferbuss som ska ta oss vidare till  filmernas huvudstad Cannes, där vi ska bo på Best Western Plus Cannes Riviera Hotel o SPA. Hotellet ligger på promenadavstånd från stranden Croisette och har en stor takterrass med en vidunderlig utsikt över staden, på terrassen finns även ett soldäck och en pool att svalka sig i. Vi checkar in på hotellet på tidig eftermiddag och eftermiddagen är sedan fri att tillbringa på egen hand – promenera och utforska Cannes, eller svalka er med ett dopp i det turkosblå havet. På kvällen träffas vi i receptionen för att äta en gemensam middag på en närliggande restaurang.

Dag 2. Njut av sol och bad eller en utflykt
Idag njuter vi av semestern och kopplar av , eller varför inte göra en utflykt på egen hand?
I Cannes finns både mycket att göra och titta på men det går även lätt att ta sig runt till närliggande orter på Rivieran med tåg.
För den som inte vill strosa på strandpromenaden La Croissette eller besöka filmpalatset Palais de Festival (där filmfestivalen hålls varje år i maj), rekommenderar vi en tågresa för ett besök i Antibes eller varför inte St. Tropez?
Dagen är fri att tillbringa på egen hand.

Dag 3.  Njut av sol och bad eller en utflykt
Dagen är fri att tillbringa på egen hand. Koppla av med en dag på stranden eller poolen eller gör en utflykt på egen hand.
Den Franska Rivieran har många små pärlor att besöka och med tåg tar man sig lätt mellan dessa orter. Furstendömet Monaco, ligger endast 1 timmas tågresa från Cannes. Detta berömda skatteparadis med sitt utsmyckade renässanspalats, världens största lyxyachter, museer med ovärderlig konst, otaliga miljonärer och världens mest kända kasino är väl värt ett besök.

Dag 4. St. Marguerite
Efter frukost ger vi oss iväg på en dagsutflykt. En buss hämtar upp oss vid hotellet och kör oss till hamnen i Cannes. Hamnen i Cannes är är känd för sina lyxiga yachter men här blandas även lyxen med charmiga små fiskebåtar och turistfärjor. Vi kliver ombord på en färja som ska ta oss ut till en av Lerin-öarana, St Marguerite, där vi ska tillbringa dagen. Ön är framförallt känd för sin fascinerande natur där eukalyptusträd blandas med höga tallar men kanske mest känd för Fort Royal, där mannen med järnmasken satt fängslad under 1700-talet. Det finns ingen fordonstrafik på ön så transportsättet vi använder under dagen är våra fötter. Ön är full av vandringsleder och för den som vill, finns möjlighet att ta en promenad runt hela ön, men det finns även flertalet badplatser, restauranger och caféer att koppla av och njuta på under vår vistelse på ön. På eftermiddagen kliver vi ombord på färjan som tar oss tillbaka till Cannes igen. Reseledare är med under hela utflykten..

Dag 5. Njut av sol och bad eller en utflykt
Dagen är fri att tillbringa på egen hand. Koppla av med en dag på stranden eller gör en utflykt på egen hand.
En riktig pärla på den Franska Rivieran är Nice, endast 30 minuters resväg med tåg från Cannes ligger denna huvudort för Franska Rivieran. Med sitt rika kulturutbudet och sin glamour sägs Nice tillhöra en av Frankrikes kulturellt sett mest värdefulla städer. I Nice finns även goda shoppingmöjligheter för både den tunga och lite lättare plånboken. En dagsutflykt hit erbjuder det mesta!

Dag 6. San Remo och Dolceaqua
Efter frukost hämtar vår buss upp oss för att ta oss med på en dagsutflykt till Italien och San Remo. I San Remo möter en lokalguide upp oss och följer sedan med oss under dagen. Vi börjar med en rundtur i San Remo och gör sedan ett besök i den lilla pittoreska orten Dolceaqua. Vi lunchtid kommer vi fram till vingården  Gajaudo där vi gör en rundtur får vara med på en vinprovning och äter en lättare lunch.
På eftermiddagen vänder vi åter mot Frankrike och når på tidig kväll Cannes igen.

Dag 7. Njut av sol och bad eller en utflykt
Idag njuter vi av semestern och kopplar av , eller varför inte göra en utflykt på egen hand?
I Cannes finns både mycket att göra och titta på men det går även lätt att ta sig runt till närliggande orter på Rivieran med tåg.
Dagen är fri att tillbringa på egen hand.

Dag 8. Hemresa
Efter en tidig frukost lämnar vi vårt hotell och Cannes och beger oss med buss mot flygplatsen i Nice. Vi flyger direkt mellan Nice och Göteborg och når på kvällskvisten åter Sverige igen.

Information

I priset ingår:

  • Flygresa t/r 
  • Bussresa i Frankrike
  • Del i dubbelrum inkl. frukost och 1 middag
  • Utflykter och guidning enligt program
  • Reseledare

Övrig information:
Valuta: Euro

Avbeställningsskydd: 500 :-

Flygtider är ej klara i dagsläget!! 

Efter bokning behöver vi en kopia på ert pass!

Resan körs i samarbete med Columbusresor

Påstigningsplatser

För information om transfer till Landvetter, kontakta oss!

Flyg

Avresa: 19/9 2020

Hotell
Best Western Plus Cannes Riviera Hotel o SPA
Bilder