0515-300 66 info@skaraborgsresor.se

Härjedalen

0
Pris
Från4.975 Kr
Pris
Från4.975 Kr
 

Boka nu - Du kan boka den här resan här online eller genom att ringa oss

 

0515-300 66

Boka online

 
Spara till önskelista

Adding item to wishlist requires an account

22

Varför boka med oss?

  • Alltid bra och prisvärt
  • Vi värnar om varje enskild resenär
  • Handplockade resor och aktiviteter
  • En trygg och erfaren researrangör

Har du frågor?

Tveka inte att höra av dig till vår kunniga och trevliga personal med dina frågor. Du når oss antingen via telefon eller per mail.

0515-300 66

info@skaraborgsresor.se

5 Dagar
Sverige, Härjedalen

En underbar fjällresa för alla! Fjällen bjuder på otroliga naturupplevelser. Vi gör gemensamma utflykter med guide varje dag men du kan också välja att vandra på egen hand. Vi bor hela resan på mysiga Bruksvallarnas Fjällhotell.

 

Dag 1 Hemorten – Bruksvallarna

Vi startar tidig på morgonen och styr kosan mot Kristinehamn, Filipstad och Mora. Längs vägen gör vi uppehåll för fika och lunch på egen hand. Fram emot kvällen kommer vi till Bruksvallarnas Fjällhotell, som är känt för sin vackra genuina miljö och utmärkta service. Vi avrundar dagen med gemensam middag.

Dag 2–4 Utflykter och rekreation

Bruksvallarna kännetecknas av den vackra fjällterrängen tillsammans med den blomstrande naturen. Här finns det mycket natur att känna och se! Varje dag bjuder på olika aktiviteter, vilka kan komma att ändras beroende på väder och vind. Efter den stora frukostbuffén är det dags för spännande turer med en mycket kunnig guide från trakten.

På våra utflykter kommer vi till Mittåkläppen där ligger ett av Sveriges största och mest välbevarade fäbodsområden. Här finns många fäbodar nedbäddade längs dalgången. Vi åker även vägen över Flatruet som är Sveriges högst belägna landsväg. Besök på Funäsdalens Fjällmuseum står också på programmet samt Mittådalen. Funäsdalen har även ett samiskt område på funäsdalsberget som kommer att vara klart sommaren 2018.

Det finns samtidigt tillfälle att vandra på egen hand och bara njuta av stillheten och friden i fjällnaturen. Vandringen runt Bruksvallarna är lättvandrad och oändlig. Det finns 450 km rösade leder och dessutom 1000-tals omärkta möjligheter. På kvällarna äter vi välsmakande gemensamma middagar.

Dag 5 Bruksvallarna – Hemorten

Det är nu dags att vända hemåt och lämna denna vackra fjällnatur för denna gång. Efter frukost sätter vi oss i bussen och åker mot våra hemorter via Sveg, Mora och Filipstad med sköna minnen i bagaget. På återseende!

Avresedatum
2020-09-13
Information

I priset ingår:

  • Bussresa
  • Logi i dubbelrum
  • 4 frukostar
  • 4 middagar
  • Utflykter enl program med lokalguide.

Övrig information:

Enkelrumstillägg: 800:-

Avbeställningsskydd: 200:-

OBS! Medtag egen termos och bekväma skor

Matsäckspaket går att köpa på hotellet för 70:-/person och dag.

Påstigningsplatser

Vår buss hämtar…
Göteborg, Mässans Gata/Korsvägen: 05.30
Borås, Resecentrum: 06.30
Ulricehamn, Marknadsplatsen: 07.00
Falköping, Resecentrum hpl R: 07.45
Skövde, Arenabadet: 08.15
Mariestad, Rattugglan: 09.30

Hotell

Bilder