Härjedalen

5 Dagar. Pris fr. 4,975 kr

Sweden

Sverige

En underbar fjällresa för alla! Fjällen bjuder på otroliga naturupplevelser. Vi gör gemensamma utflykter med guide varje dag men du kan också välja att vandra på egen hand. Vi bor hela resan på mysiga Bruksvallarnas Fjällhotell.

Dag 1 Hemorten – Bruksvallarna

Vi startar tidig på morgonen och styr kosan mot Kristinehamn, Filipstad och Mora. Längs vägen gör vi uppehåll för fika och lunch på egen hand. Fram emot kvällen kommer vi till Bruksvallarnas Fjällhotell, som är känt för sin vackra genuina miljö och utmärkta service. Vi avrundar dagen med gemensam middag.

Dag 2–4 Utflykter och rekreation

Bruksvallarna kännetecknas av den vackra fjällterrängen tillsammans med den blomstrande naturen. Här finns det mycket natur att känna och se! Varje dag bjuder på olika aktiviteter, vilka kan komma att ändras beroende på väder och vind. Efter den stora frukostbuffén är det dags för spännande turer med en mycket kunnig guide från trakten.

På våra utflykter kommer vi till Mittåkläppen där ligger ett av Sveriges största och mest välbevarade fäbodsområden. Här finns många fäbodar nedbäddade längs dalgången. Vi åker även vägen över Flatruet som är Sveriges högst belägna landsväg. Besök på Funäsdalens Fjällmuseum står också på programmet samt Mittådalen. Funäsdalen har även ett samiskt område på funäsdalsberget som kommer att vara klart sommaren 2018.

Det finns samtidigt tillfälle att vandra på egen hand och bara njuta av stillheten och friden i fjällnaturen. Vandringen runt Bruksvallarna är lättvandrad och oändlig. Det finns 450 km rösade leder och dessutom 1000-tals omärkta möjligheter. På kvällarna äter vi välsmakande gemensamma middagar.

Dag 5 Bruksvallarna – Hemorten

Det är nu dags att vända hemåt och lämna denna vackra fjällnatur för denna gång. Efter frukost sätter vi oss i bussen och åker mot våra hemorter via Sveg, Mora och Filipstad med sköna minnen i bagaget. På återseende!

 


Se även våra övriga Sverigeresor här