Helsingborg med Fredriksdalsteatern

3 Dagar. Pris fr. 2,995 kr

Sweden

Sverige / Teater/Show

Välkommen med på denna resa till Helsingborg! Här blandar vi egen tid i vackra Helsingborg med besök på Sofiero slott. Men självklart är resans höjdpunkt årets teaterpjäs på Fredriksdalsteatern. Eva Rydberg med kollegor utlovar ett gott skratt i minuten!

Dag 1 Hemorten – Helsingborg

 

Väl framme checkar vi in på vårt centralt belägna hotell i Helsingborg. Vi bor perfekt i hjärtat av staden och har därför det bästa utgångsläget för att upptäcka staden. Vi fortsätter sedan vi till Fredriksdals friluftsmuseum där en guide möter upp och visar oss runt. Vi äter kvällens middag i den ljusa ”Poppepaviljongen”. Därefter är det dags för goda skratt för nu börjar det! Välkommen till årets sjukaste och roligaste komedi. I år heter teatern ”Var god dröj – en sjukhuskomedi i tiden!” Här bjuds vi på dråplig sjukhuskomik på hög nivå med Eva Rydberg och Allan Svensson i huvudrollerna. Eva Rydberg spelar en pensionerad och lätt förvirrad svensklärare som blir intagen på sjukhus, här blir hon dock än mer förvirrad, vilsen och glömsk. Följ med när vårdkarusellen snurrar på högvarv. Ska datorerna med alla journaler äntligen börja fungera? Kommer Karin Bellmans (Eva Rydberg) röntgenbilder sent omsider till rätta? Har identiteter och diagnoser förväxlats? Enda chansen att få veta är att följa med på denna resa!

Dag 2 Helsingborg

Efter en välsmakande frukost beger vi oss mot Sofiero slott. Här får vi en fantastisk guidad tur genom slottets och trädgårdens historia. En god lunch avslutar vårt besök här. Vi har sedan hela eftermiddagen på oss att på egen hand utforska vackra Helsingborg. Botanisera bland sevärdheter, affärer och upplev närheten mellan stad och hav. För den som vill går det enkelt och smidigt att ta båten över till Helsingör, det går båtar flera gånger i timmen. Här väntar kullerstensgränder, vackra hus, små butiker och mysiga utomhusserveringar. Ett måste är att promenera bort till det historiska och vackra Kronborg Slott som längs ut på udden står och blickar ut mot sundet.

 

Dag 3 Helsingborg – Hemorten

Efter frukost har vi återigen några timmar på egen hand innan bussen vänder hemåt. Passa på att ta en promenad längs strandpromenaden och njut av den sköna havsluften. Hemresa ca 14.00.

 


Se även våra övriga teaterresor här