Hildesheim

4 Dagar. Pris fr. 4,775 kr

Germany

Europa

Denna fina stad sägs ha Tysklands vackraste torg och korsvirkeshus. Hildesheims gamla stadsdel är en fröjd för ögat och måste besökas. Under denna resa får vi prova Tysklands stolthet – den vita sparrisen, även kallad Tysklands vita guld. Vi får även besöka staden Celle som anses vara en av landets mest romantiska städer.

Dag 1 Hemorten – Hildesheim

Välkommen ombord för vår första dagsetapp. Efter uppsamling av alla resenärer styr bussen mot Danmark. På danska vägar fortsätter vi söderut mot färjan som transporterar oss över till Tyskland och vårt hotell i Hildesheim där en middag avslutar vår resdag.

Dag 2 Sparrisgård och Celle

Efter frukost gör vi en utflykt till Arkenberger Sparrisgård. Här får vi veta mer om denna underbara primör under en rundvisning av produktionen. Här har man odlat sparris sen 1648 och är inne på 11 generationen. Odlingen är ett hantverk och det krävs ett tränat öga för att se den skördeklara sparrisen som ska ha rätt tjocklek och vara 22 cm lång. I Tyskland är sparrisen en delikatess och restaurangerna tävlar om att göra den bästa mest intressanta rätten. Här är det sparrisen som är huvudrollen på tallriken till skillnad från i Sverige där den oftast bara är en bilaga. Efter besöket beger vi oss till Binnen där gårdens goda sparris serveras till lunch. Vi åker därefter till Celle för att få en stadsrundtur av vår reseledare. Här kommer vi även att få tid att själva strosa omkring i staden. Självklart hjälper vår reseledare till och ger vägledning och tips om vi behöver. Gemensam middag på hotellet.

 Dag 3 Hildesheim

God frukost på hotellet och sedan är vi beredda att ge oss ut i vår stad och se vad denna har att erbjuda. Vår reseledare inleder dagen med att visa oss runt. Vi lunchar på egen hand i staden och har sedan eftermiddagen fri att utforska Hildesheim. På kvällen går vi ut på en trevlig restaurang i staden och avnjuter en tre rätters sparrismiddag.

Dag 4 Hildesheim – Hemorten

Frukost på hotellet sedan bär det hemåt mot Sverige och våra hemorter igen.


Se våra övriga resor till Tyskland