Höga Kusten

5 Dagar. Pris fr. 4895 kr

Sweden

Sverige

 

Söker du naturupplevelser på riktigt hög nivå? Då är vårt vackra världsarv Höga Kusten ett måste. I Höga Kusten förenas öppet hav, branta berg och djupa skogar. På vår alldeles speciella resa ska vi få ta del av dess godbitar. Följ med och upplev själv hur naturens egna krafter under 20, 000 år format ett dramatiskt landskap med världens högsta kustlinje – en plats att bevara och för oss att besöka.

Dag 1 Hemorten – Gävle

Resan börjar på morgonen och går mot Örebro och Västerås. Vårt slutmål denna dag är Gävle där vi övernattar och äter en god middag tillsammans.

Dag 2 Gävle – Örnsköldsvik

Vi lämnar Gävle och beger oss mot Örnsköldsvik, på vägen åker vi förbi Skuleberget innan vi kommer till vårt nästa besöksmål som blir Naturum, en port till naturen, där vi får en intressant visning av centret och beskrivning av området och varför det ser ut som det gör idag. Bussen rullar sedan vidare mot vårt hotell och vi äter här en middag tillsammans.

Dag 3 Utflykter

Idag ger vi oss ut i skärgården och får uppleva den på nära håll. Skärgården här är dramatisk i sin natur och kusten är den högsta och brantaste längs hela svenska ostkusten. Vi åker en båttur mellan Ullånger och Bottenhavets pärla Ulvön. Ulvön är mest känd för surströmmingen, som tillverkades på ön i över hundra år. På sommaren lever ön upp och här har vi tid att strosa omkring och njuta av de fina omgivningar och byggnader som finns här. Vi äter vår lunch på egen hand. Väl tillbaka i Ullånger fortsätter vår upptäcktsresa till Nordingrå och de idylliska fiskelägen som finns där. Gemensam middag på kvällen.

Dag 4 Örnsköldsvik – Bollnäs

Vi lämnar fina Örnsköldsvik och beger oss till Thailändska paviljongen och Vildhussens Döda fallet. Det är två av Jämtlands mest välbesökta turistmål och de står naturligtvis på programmet. Thailändska paviljongen byggdes till minne av kung Chulalongkorns besök i Ragunda 1897. Vi åker över Ångermanälven på gamla, fina Sandöbron för att komma ut på Höga Kusten-området. Vi avrundar med besök vid Höga Kusten-bron, en av världens längsta hängbroar.

Fram emot kvällen kommer vi till hotellet i Bollnäs där god middag och sköna sängar väntar på oss.

Dag 5 Bollnäs – Hemorten

Sista dagen på en fantastisk resa. Under vår hemfärd kommer vi naturligtvis att stanna för lunch och fika på egen hand, så småningom är vi åter i våra hemtrakter.

 


Se även våra övriga Sverigeresor här