Holland – Vårens Paradis

6 Dagar. Pris fr. 6,995 kr

Netherlands

Europa

Fira in våren och påsken på en klassisk resa till härliga Holland. Här besöker vi blomsterparadiset Keukenhof, kanalernas stad Amsterdam, Panorama Mesdag och mycket mycket mer som hör landet till.

Dag 1 Hemorten – Hamburg

Välkommen ombord för vår första dagsetapp. Efter uppsamling av alla härliga resenärer styr bussen mot Helsingborg och färjan som ska ta oss över Öresund till Helsingör. På danska vägar fortsätter vi söderut mot nästa färja som transporterar oss över till Tyskland och vår första övernattning där vi avslutar denna första resdag med en middag.

Dag 2 Hamburg – Breukelen

Tysk frukost och fortsatt resa genom norra Tyskland. Vi passerar Bremen och kommer så småningom till den holländska gränsen. Snart börjar vi se det typiska holländska landskapet med kanaler, väderkvarnar och annat som man förknippar med Holland. Vi passerar Groningen och kommer till den mäktiga 3 mil långa Nordsjövallen, med havet på ena sidan och ”insjön” Ijsselmeer på den andra. Därefter tar vi sikte på Zaanse Schans- ett bebott friluftsmuseum norr om Amsterdam. Här kan man titta på träskotillverkning, besöka en ost- och mejeribondgård samt uppleva livet som det var i Holland på 16- och 1700-talen. Efter detta besök är det dags för dagens sista bussetapp, målet är vårt hotell i Breukelen där middag och sängar väntar på oss.

Dag 3 Keukenhof och den Haag

Efter en stärkande frukost är det dags att besöka Keukenhof- en magnifik vårträdgård fylld av slingrande stigar, porlande bäckar, fridfulla dammar och ett hav av blommor! Keukenhof har flera trädgårdar och fyra stora paviljonger som visar de mest fantastiska blommor du kan tänka dig. Parken är utan tvekan det bästa stället att se holländska tulpaner. Keukenhof är världsunikt och en oförglömlig upplevelse för människor i alla åldrar. Efter lunch styr bussen mot Haag – Hollands tredje största stad. Tack vare historien, och främst den politiska, finns det otaliga historiska byggnader, palats, torg och parker i Haag. Stranden i Scheveningen har sin egen unika karaktär med ”Scheveningse Pier” och ”Kurhaus” som huvudattraktioner. Vi passar denna dag naturligtvis på att besöka Panorama Mesdag, en enorm panoramamålning som mäter 120 m i omkrets! Gemensam middag på kvällen.

Dag 4 Amsterdam

Idag kommer vi att spendera dagen i Amsterdam och vi startar naturligtvis med en stadsrundtur där vi får se och höra om Amsterdams historia och nutid. Amsterdam är känt för sina många museer, kanaler och det stora antalet cyklar. Amsterdam har den största ”gamla stan” av Europas alla huvudstäder som är väl värd ett besök. Under dagen kommer vi att åka en båttur på stadens kanaler. Det kommer även att finnas fri tid för den som önskar, kanske något av de 50 muséerna lockar? Under kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 5 Breukelen – Lübeck

Vi lämnar Holland för denna gång och färdas österut in i Tyskland, förbi Bremen till Lübeck. Fram emot kvällen är vi framme och inkvarterar på vårt hotell. Gemensam middag på hotellet.

Dag 6 Lübeck – Hemorten

Efter avslutad frukost på hotellet är det dags för denna resans sista etapp. Nöjda och glada tar vi under kvällen farväl av våra trevliga reskamrater. På återseende!

 


Se även våra andra blomsterresor här